ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η επιστολή εκκαθάρισης της J&P Overseas

Έγγραφο από τους Alvarez & Marsal με το οποίο γνωστοποιείται στο προσωπικό τα νέα δεδομένα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Από καθεστώς διαχείρισης, σε εκκαθάριση πέρασε την περασμένη εβδομάδα η J&P Overseas. Σε επιστολή του οίκου Alvarez and Marsal που έχει στην κατοχή της η «Κ» περιγράφονται οι λόγοι που η εταιρεία μπαίνει σε εκκαθάριση, ενώ ενημερώνει το προσωπικό για τον άμεσο τερματισμό της εργοδότησης τους από την εταιρεία.

Το έγγραφο εξηγεί ότι οι Alvarez and Marsal Europe LLP ορίστηκαν την 16η Οκτωβρίου διαχειριστές της εταιρείας, με στόχο την διάσωση της εταιρείας. Η αρχική εντολή έδινε χρονοδιάγραμμα αρχικά μέχρι την 23η Οκτωβρίου και στην συνέχεια μέχρι την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου ώστε να δοθεί στους διαχειριστές πρόσθετος χρόνος να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης.
Δυστυχώς, παρά τις σημαντικές προσπάθειες των διαχειριστών για νε πετύχουν πετύχουν χρηματοδότηση πριν από την 24η Οκτωβρίου κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό και κατά συνέπεια, στις 24 Οκτωβρίου το δικαστήριο του Guernsey έθεσε την εταιρεία υπό εκκαθάριση με εκκαθαριστές τους Alvarez & Marsal Europe LLP.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι δραστηριότητες της εταιρείας τερματίζονται καθώς ενδέχεται να οδηγήσουν σε διαρροή των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Ως εκ τούτου λόγω της υποχρεωτικής εκκαθάρισης, οι εκκαθαριστές ενημερώνουν το προσωπικό ότι τα συμβόλαια με την εταιρεία έχει τερματιστεί σύμφωνα με το νόμο του Guernsey.

Στην επιστολή ξεκαθαρίζεται ότι η προειδοποίηση αφορά μόνο την Joannou & Paraskevaides (Overseas) και όχι οποιαδήποτε άλλη θυγατρική εταιρεία του ομίλου ή κοινή επιχείρηση.

Οι εκκαθαριστές αναφέρουν ότι θα επικοινωνήσουν το συντομότερο δυνατόν με τους πιστωτές και τους εργαζόμενους εντός 28 ημερών από τον διορισμό τους παρέχοντας τους επιπλέον πληροφορίες.

Την επιστολή υπογράφει εκ μέρους των εκκαθαριστών ο Carl Bowles.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» υπάλληλοι της εταιρείας που εργάζονταν στην Σαουδική Αραβία, έχουν ήδη από τις προηγούμενες μέρες υποβάλει την παραίτηση τους στην εταιρεία, επέστρεψαν στην Κύπρο και αναζητούν εργασία σε άλλες εταιρείες, ενώ αριθμός αυτών ήδη έχει εργοδοτηθεί στην εταιρεία J&P Αβαξ της οικογένειας Ιωάννου.

Ποιοι δεν επηρεάζονται από την εκκαθάριση

Λίγες ώρες μετά την είδηση ότι η εταιρεία εισέρχεται σε καθεστώς διαχείρισης, ο CEO της εταιρείας Γιάννης Κωνσταντίνου έσπευσε να ενημερώσει τις θυγατρικές της J&P Overseas, Conspel Groups και την A&P ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά καθώς δεν είναι μέρος των εταιρειών που είναι σε καθεστώς διαχείρισης. Στις οδηγίες του ο κ. Κωνσταντίνου καλεί το προσωπικό να συνεχίσει με τις διαχειριστικές υποχρεώσεις , να καλύπτουν τους στόχους τους και τις υποχρεώσεις τους οι οποίες προκύπτουν από τις το συμβόλαιο τους.

Από τις εξελίξεις στην J&P Overseas επηρεάζεται έμμεσα και η Ten Group Services, με τα προβλήματα ρευστότητας να αποτυπώνονται και στην κυπριακή εταιρεία. Υπενθυμίζεται ότι μισθοί των τελευταίων μηνών στο προσωπικό της εταιρείας δεν έχουν καταβληθεί. Την προηγούμενη εβδομάδα το προσωπικό της εταιρείας προχώρησε με προειδοπητική επιστολή προς την διεύθυνση ότι σε περίπτωση που δεν καθοριστεί άμεσα συνάντηση για πληρωμή και διασφάλιση όλων των μισθών και ωφελημάτων τότε οι εργαζόμενοι θα κατέλθουν σε απεργία την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X