ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η EY αναδείχθηκε κορυφαίος πάροχος συμβουλευτικών υπηρεσιών για θέματα ESG σε παγκόσμιο επίπεδο

Δελτίο Τύπου

Η EY αναδείχτηκε ως κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στις συμβουλευτικές υπηρεσίες που σχετίζονται με θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG) και τη βιώσιμη ανάπτυξη, από την ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών και παροχής συμβουλών, Verdantix, σύμφωνα με την τελευταία έκθεσή της, Green Quadrant: ESG & Sustainability Consulting 2022 (pdf).

Η Verdantix αξιολόγησε 15 παρόχους συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα ESG και ανέδειξε την EY ως παγκόσμια ηγέτιδα στη στρατηγική προγραμμάτων ESG και βιώσιμης ανάπτυξης, στην στρατηγική για την κλιματική αλλαγή και τους σχετικούς κινδύνους, καθώς και στη διαχείριση θεμάτων διακυβέρνησης. Στην έκθεση της Verdantix, οι υπηρεσίες της EY προτείνονται ιδιαίτερα σε εταιρείες που αναζητούν έναν συμβουλευτικό οργανισμό για τη διαχείριση πολυδιάστατων έργων ESG και βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και σε πολυεθνικούς οργανισμούς που επιθυμούν να θέσουν και να επιτύχουν στόχους που σχετίζονται με θέματα ESG.

Η έκθεση υπογραμμίζει τη μακρά εμπειρία συνεργασίας της ΕΥ με ανώτατα διευθυντικά (C-suite) στελέχη εταιρειών, σχετικά με πρωτοβουλίες ESG, και την ικανότητα παροχής στρατηγικών συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. Οι ομάδες της EY διακρίθηκαν, επίσης, για το έργο τους σε ό,τι αφορά την κατάρτιση εφαρμόσιμων στρατηγικών ESG για τους πελάτες και για την υποστήριξη που τους παρείχαν στην εξασφάλιση της επιτυχημένης υλοποίησης των στόχων τους.

Σημαντική κινητήρια δύναμη της EY στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών ESG είναι η ομάδα Υπηρεσιών Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης, η οποία ιδρύθηκε πριν από 20 και πλέον χρόνια. Πρόκειται για μια διεθνή, εξειδικευμένη ομάδα, που συνεργάζεται με όλα τα τμήματα υπηρεσιών της EY, βοηθώντας τις εταιρείες να κατανοήσουν και να ανταποκριθούν στους κινδύνους και ταυτόχρονα τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, και να παρακολουθήσουν τις ταχέως μεταβαλλόμενες εξελίξεις και απαιτήσεις σε σχέση με τη βιώσιμη ανάπτυξη – συμπεριλαμβανομένων των μετρήσεων δημιουργίας αξίας και των μη χρηματοοικονομικών αναφορών (reports).

Η ΕΥ σε παγκόσμιο επίπεδο έχει δεσμευτεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση των δράσεων που σχετίζονται με το κλίμα και ενθαρρύνει τα στελέχη της προς αυτή την κατεύθυνση. Το 2021, η EY παγκοσμίως πέτυχε αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα, ένα καίριο και σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου της, για μηδενικές εκπομπές άνθρακα (net zero), έως το 2025. Για να επιτύχει αυτόν τον στόχο, έχει καταρτίσει ένα δυναμικό σχέδιο μείωσης των εκπομπών σε όλο το εύρος του οργανισμού, κατά 40% έως το 2025, μέσω επτά βασικών δράσεων.

Παράλληλα με το έργο που αναλαμβάνει η EY για να γίνει πιο βιώσιμη, οι ομάδες της εταιρείας συνεχίζουν να αναπτύσσουν και να επενδύουν σε παγκόσμιες υπηρεσίες βιωσιμότητας για τους πελάτες, με στόχο να τους βοηθήσουν να προχωρήσουν στις δικές τους διαδρομές αειφορίας. Οι λύσεις επικεντρώνονται στη βιωσιμότητα με γνώμονα την αξία, βοηθώντας τους πελάτες της EY να αξιοποιήσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα και την απεξάρτηση από τον άνθρακα, ενώ παράλληλα προστατεύουν και δημιουργούν αξία.

Σχολιάζοντας αυτή τη νέα διάκριση για την ΕΥ, ο Σταύρος Βιολάρης, Associate Partner και Επικεφαλής Βιωσιμότητας της EY Κύπρου, δήλωσε: «Εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, η EY ήταν μεταξύ των πρώτων παρόχων επαγγελματικών υπηρεσιών που εντόπισε την ανάγκη για μια συστηματική και ολιστική προσέγγιση των θεμάτων της βιωσιμότητας, δημιουργώντας μια ειδική ομάδα Υπηρεσιών για την Κλιματική Αλλαγή και την Αειφορία. Η ανακήρυξή μας ως κορυφαίας εταιρείας συμβουλευτικών υπηρεσιών για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG) και τη βιωσιμότητα από τη Verdantix, αποτελεί σημαντική αναγνώριση των προσπαθειών και της τεχνογνωσίας μας σε αυτόν τον τομέα. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας στην πορεία τους προς τη βιωσιμότητα, βοηθώντας τους να κατανοήσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση