ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η ΕΥ Κύπρου κυκλοφορεί την έκδοση Cyprus Tax Facts 2024

Δελτίο Τύπου

Η EY Κύπρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία της τελευταίας έκδοσης του οδηγού Cyprus Tax Facts για το έτος 2024. Ο περιεκτικός αυτός οδηγός, που παρουσιάζεται στα αγγλικά, παρέχει μια απλή και ολιστική περίληψη του κυπριακού φορολογικού συστήματος, δίνοντας ουσιαστικές πληροφορίες με βάση την πιο πρόσφατη νομοθεσία και φορολογικές πρακτικές που ισχύουν για το οικονομικό έτος 2024.

Η έκδοση του 2024 περιλαμβάνει μια συνοπτική επισκόπηση των φορολογικών νόμων που ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2024, αντικατοπτρίζοντας το ταχέως εξελισσόμενο τοπίο της φορολογικής νομοθεσίας. Η έκδοση είναι το αποτέλεσμα σχολαστικής έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε με γνώμονα τις ανάγκες των πελατών μας και αποσκοπεί να χρησιμεύσει ως ένας εύκολα προσβάσιμος και περιεκτικός οδηγός για να σας κρατά ενήμερους για τοπικά φορολογικά ζητήματα και νομοθετικές αλλαγές.

Ειδικότερα, οι αλλαγές που καλύπτονται σε αυτήν την έκδοση περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

  • Ελάχιστος παγκόσμιος φορολογικός συντελεστής (πυλώνας 2)
  • Ενημερώσεις σχετικά με τους κανόνες Ενδοομιλικών Συναλλαγών
  • Εισαγωγή νέων πράσινων φόρων και Κεντρικού Ηλεκτρονικού Συστήματος Πληρωμών (CESOP)
  • Η προσθήκη της Εισφοράς στον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
  • Ενημερώσεις για τις απαλλαγές από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων 20% και 50%
  • Τροποποιήσεις στις Συμβάσεις Διπλής Φορολογίας

Στο μέλλον, και πέρα από το 2024, αναμένουμε περαιτέρω αλλαγές και μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με την εφαρμογή του BEPS 2.0.

Η ηλεκτρονική έκδοση του Cyprus Tax Facts 2024 είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της EY Κύπρου, ενώ η ελληνική έκδοση προγραμματίζεται να δημοσιευτεί τις επόμενες εβδομάδες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Cyprus Tax Facts έχει σχεδιαστεί με στόχο να αποτελεί μια πρακτική πηγή πληροφοριών και δεν πρέπει να θεωρείται ως πλήρης επεξήγηση των φορολογικών θεμάτων που καλύπτει. Δεν αντικαθιστά συγκεκριμένες επαγγελματικές συμβουλές. Η ομάδα των ειδικών μας είναι στη διάθεσή σας για να παρέχει επαγγελματικές και εξατομικευμένες συμβουλές με βάση την εκτεταμένη εμπειρία και τη γνώση μας στον κλάδο. Ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες να εγγραφούν στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο και ειδοποιήσεις TaxLegi για έγκαιρες ενημερώσεις σχετικά με τις βασικές εξελίξεις.

Με αφορμή την έκδοση του οδηγού Tax Facts, ο Φίλιππος Ραπτόπουλος, Συνέταιρος και Επικεφαλής Φορολογικών και Νομικών Υπηρεσιών της EY Κύπρου, σχολίασε: «Η παγκόσμια και η κυπριακή φορολογική νομοθεσία διέρχονται σήμερα πρωτοφανείς μεταρρυθμίσεις, που επηρεάζουν τόσο τις επιχειρήσεις όσο και του ιδιώτες. Σε αυτό το μεταβαλλόμενο περιβάλλον είναι πολύ πιθανό οι φορολογούμενοι να αιφνιδιαστούν. Αξιοποιώντας την εκτεταμένη τεχνογνωσία και την παγκόσμια εμπειρία της ομάδας μας, η έκδοση του 2024 του EY Cyprus' Tax Facts σάς δίνει τη δυνατότητα να παραμένετε καλά ενημερωμένοι για αυτές τις εξελίξεις».

Για περισσότερες πληροφορίες:

EY Cyprus Marketing

EY Brand, Marketing & Communications      

+357 2220 9999  

eycyprusmarketing@cy.ey.com

Website: www.ey.com/cy

Twitter: @EY_Cyprus | Facebook: @EYCyprus | Instagram: eycyprus | YouTube: EY Cyprus

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση