ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Κυπριακή start-up EMBIO μεταξύ νικητών διαγωνισμό καινοτομίας της EBRD

Ανάμεσα σε 226 εταιρείες από 30 χώρες ξεχώρισε η Κύπρος

ΚΥΠΕ

Η Κυπριακή νεοφυής εταιρεία EMBIO Diagnostics Ltd είναι μεταξύ των νικητών του πρώτου διαδικτυακού διαγωνισμού καινοτομίας για start-ups της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) με σκοπό την προώθηση δημιουργικών και καινοτόμων αντιμετωπίσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της EBRD στο διαγωνισμό συμμετείχαν 226 εταιρείες από 30 χώρες και οι νικητές θα μοιραστούν συνολικά 500.000 δολάρια σε μετρητά και συμβουλευτικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Star Venture», "που περιλαμβάνουν διαγνωστικά προγράμματα για επιχειρήσεις, καθώς και εξατομικευμένη τεχνική συμβουλευτική υποστήριξη, καθοδήγηση και πρόσβαση σε διεθνείς επενδυτές".

Σύμφωνα με την EBRD, "η EMBIO είναι μια εταιρεία επιστήμης και τεχνολογίας που δημιούργησε την συσκευή B.EL.D. (Bio Electric Diagnostics), το σχετικό λογισμικό και τους αλγόριθμους".

«Ο διαγωνισμός στόχευε σε νεοφυείς εταιρείες που έχουν καινοτομήσει με τα επιχειρηματικά τους μοντέλα ως απάντηση στην πανδημία», σημειώνει η EBRD.

"Το B.EL.D είναι ένα από τα λίγα συστήματα χειρός χημικών αναλυτών πολλαπλών χρήσεων που μέσα σε λίγα λεπτά και επί τόπου, μπορούν να ανιχνεύσουν με ακρίβεια βακτήρια και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες σε κατηγορίες τροφίμων, όπως τα γαλακτοκομικά και τα φυλλώδη χόρτα", αναφέρει τονίζοντας ότι "στόχος του είναι να παρέχει γρήγορες και ακριβείς απαντήσεις σχετικά με την περίθαλψη, για την πρόληψη της εξάπλωσης επιβλαβών βακτηρίων και μολυσματικών ασθενειών, όπως η λιστέρια".

"Οι κριτές του διαγωνισμού έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ 226 συμμετεχόντων από 30 χώρες στις οποίες επενδύει η Τράπεζα. Ο διαγωνισμός, που διοργανώθηκε ηλεκτρονικά, στόχευε σε νεοφυείς εταιρείες με μεγάλες δυνατότητες που έχουν καινοτομήσει με τα επιχειρηματικά τους μοντέλα ως απάντηση στην πανδημία", σημειώνει η EBRD.

Όπως ανακοινώθηκε, άλλοι νικητές ήταν "η εταιρεία Otsimo από την Τουρκία, μια πλατφόρμα εκπαίδευσης για παιδιά με ειδικές ανάγκες, η Fazla Gıda από την Τουρκία, μια πλατφόρμα διαχείρισης πλεονασμάτων που βοηθά στη σήμανση των προϊόντων που έχουν λήξει, η 1Trolley από την Αίγυπτο, μια υπηρεσία παράδοσης προϊόντων και η Plant an App από τη Ρουμανία, μια πλατφόρμα που επιταχύνει την παράδοση συστημάτων λογισμικού έως και 40 φορές".

"Η EBRD σταμάτησε να έχει παρουσία στην Κύπρο στα τέλη του 2020 και δεν επενδύει πλέον σε νέα έργα στη χώρα", υπενθυμίζει, αλλά διευκρινίζει ότι "ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός σε εταιρείες με έδρα σε οποιαδήποτε χώρα".

"Ο διαγωνισμός υποστηρίχθηκε από τους δωρητές της EBRD, τη Δημοκρατία της Κορέας και στην Αίγυπτο από το EBRD Small Business Impact Fund (που περιλαμβάνει την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Κορέα, το Λουξεμβούργο, τη Νορβηγία, την Σουηδία, την Ελβετία, το ταμείο τεχνικής συνεργασίας Κινεζικής Ταϊπέι- EBRD και τις Ηνωμένες Πολιτείες)", αναφέρει η τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση