ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Κύπρος στην Gigabit εποχή με το παγκύπριο δίκτυο Fiber

Πιο προσιτά από ποτέ τα τεχνολογικά εργαλεία του μέλλοντος, και η εφαρμογή τους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας

Προωθητική Ενέργεια

Το επίπεδο της τεχνολογίας και της εμπλοκής της στην καθημερινότητά μας, αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και ταχύτητα. Γεγονός επίσης αποτελεί πως η Κύπρος δεν είναι ουραγός σε αυτή την «κούρσα», μάλλον το αντίθετο, εφόσον υιοθετεί σχεδόν άμεσα, τις τεχνολογικές καινοτομίες, όπως το παγκύπριο δίκτυο Fiber που αναπτύσσεται από τη Cyta. Έτσι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα από το εν λόγω δίκτυο που φτάνει μέχρι το σπίτι και την επιχείρησή μας, κινήσεις που ως σήμερα μοιάζανε ως παράγωγα του μακρινού μέλλοντος, έρχονται κυριολεκτικά στο χέρι μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα μέσα από το γρηγορότερο δίκτυο στην Κύπρο, να μεταφέρουμε τεράστιους όγκους δεδομένων, αξιόπιστα, χωρίς σφάλματα, χωρίς διακοπές σε ασύλληπτες ταχύτητες, μέχρι και 1Gigabit το δευτερόλεπτο.

Αυτή η πραγματικότητα καθίσταται απτή, μέσω των υψηλότερων ταχυτήτων ευρυζωνικής σύνδεσης και ενός αξιόπιστου δικτύου οπτικών ινών που δίνει τη δυνατότητα αποστολής και λήψης αρχείων σε ελάχιστο χρόνο, εξαιρετικής ποιότητας ήχο και εικόνα τηλεόρασης και video conferencing, καθώς και low latency για gamers και διαδικτυακά παιχνίδια.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για επιχειρήσεις

Πέραν της χρήσης που μπορεί πλέον να κάνει ο καθένας μέσα από το δίκτυο Fiber, οι επιχειρήσεις, παράλληλα, επωφελούνται βασίζοντας το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών τους στην τεχνολογία. Αυτό που έχει δημιουργήσει την ανάγκη για αξιόπιστες και γρήγορες λύσεις σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους. Χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει το δίκτυο Fiber, οργανισμοί ανεξαρτήτου μεγέθους θα είναι σε θέση να προσφέρουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους, σταθερή και αδιάλειπτη σύνδεση στο Internet κάθε στιγμή, από κάθε συσκευή ταυτόχρονα, με ταχύτητες που φτάνουν μέχρι και 1Gbps. Καθίσταται, παράλληλα, εφικτή η γρήγορη και συνεχής πρόσβαση στις πιο σύγχρονες επιχειρηματικές εφαρμογές, καθώς και η δυνατότητα άνετης ανταλλαγής αρχείων πολλών Μegabit με προμηθευτές και συνεργάτες στο Cloud.

Με αυτές τις τεχνολογικές δυνατότητες, αλλάζει εντελώς το προφίλ των εταιρειών, αλλά και ο τρόπος που οι ίδιες επικοινωνούν και που προσφέρουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε συνεργάτες και πελάτες, αυξάνοντας κατακόρυφα την παραγωγική δραστηριότητα, με ταυτόχρονη μείωση του απαιτούμενου χρόνου.

Εκπαίδευση και κοινωνική ανάπτυξη, μέσω της τεχνολογίας

Κοινωνική ανάπτυξη και τεχνολογία, πάνε μαζί. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι η τεχνολογική μεταβολή αποτελεί ένα από τους σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της παραγωγικότητας και στην περαιτέρω προώθηση της αναπτυξιακής διαδικασίας, σε όλα τα κοινωνικά πλαίσια. Αυτός άλλωστε είναι ο πυρήνας της συζήτησης σε θεωρητικό επιστημονικό πεδίο, με γνώμες και απόψεις να κατατίθενται από ακαδημαϊκούς, ψυχολόγους και άλλους ειδικούς. Ένας από τους τομείς όπου η κοινωνική ανάπτυξη είναι συνυφασμένη με την τεχνολογία, είναι και η παιδεία. Είτε μιλάμε για δια βίου μάθηση είτε για την πραγματική εφαρμογή της τεχνολογίας στα σχολεία. Τα σχολεία του μέλλοντος θα έχουν άμεση επαφή με την τεχνολογία, ενώ η διασύνδεση και η αλληλεπίδραση τους μ’αυτή, αυξάνεται. Ζητούμενο είναι η πλήρης ψηφιακή μόρφωση που θα έχουν οι μαθητές σήμερα και στο μέλλον.

Η εφαρμογή δικτύων όπως το Fiber, λειτουργεί επικουρικά ώστε να καταστεί και το κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα αρωγός, αλλά και παραγωγός πολιτικών που θα ολοκληρώσουν τη ψηφιακή μόρφωση των μαθητών, την εύχρηστη και γρήγορη ανταλλαγή πληροφοριών εντός της τάξης, την αναζήτηση απαντήσεων στον παγκόσμιο ιστό με ασφάλεια και τη μεταφορά δεδομένων που έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αξιόπιστα και ασφαλισμένα. Η δια βίου μάθηση από την άλλη πλευρά, εδράζεται και στην κοινωνία της πληροφορίας καθώς και της μετάδοσης αυτής, εφόσον είναι η τεχνολογία που παρέχει όλα τα εργαλεία εκπαίδευσης και κατάρτισης που λειτουργούν σαν προθάλαμος ένταξης στη ψηφιακή εποχή. Η Κύπρος, ένας από τους πιο σύγχρονος τηλεπικοινωνιακός προορισμούς στον κόσμο.

Το δίκτυο Fiber που αναπτύσσει η Cyta για όλη την Κύπρο, μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις τηλεπικοινωνιών για τη χώρα μας μέχρι σήμερα, αποτελεί δίκτυο νέας γενιάς και μπορεί να υποστηρίξει τεχνολογίες αιχμής. Έτσι, συμβάλλει ενεργά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κύπρου, θέτοντας τις βάσεις για την κοινωνία των υπερύψηλων ταχυτήτων, αλλιώς γνωστή ως την εποχή του Gigabit. Το δίκτυο οπτικών ινών καθιερώνει τη χώρα μας, ως έναν από τους πιο σύγχρονους τηλεπικοινωνιακούς προορισμούς διεθνώς.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα εποχή για το Life Tsai

Νέα εποχή για το Life Tsai

Επαναλανσάρεται σε νέα συσκευασία και 3 σειρές και διανέμεται στην Κύπρο, από τη Χαραλαμπίδης Κρίστης: World Recipes, Super ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ