ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Κύπρος στο Τοp-4 των χωρών με το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας νεογνών στην Ευρώπη

Επιτυχία της χώρας μας από τον ΟΚΥπΥ

Δελτίο Τύπου

Μεγάλη επιτυχία της Κύπρου στο δείκτη με το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας νεογνών στην Ευρώπη. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Μονάδας Παρακολούθησης Υγείας του Υπουργείου Υγείας, η χώρα μας βρίσκεται στην 4η θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης με το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας νεογέννητων παιδιών να ανέρχεται στο 1,5 θανάτους ανά 1000 γεννήσεις.

Η Κύπρος βρίσκεται πίσω μόνο από τη Νορβηγία, τη Σλοβενία και τη Φινλανδία που καταγράφουν ελάχιστα πιο χαμηλά ποσοστά παιδικής θνησιμότητας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στις πιο άρτια εξοπλισμένες και εξειδικευμένες Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών Μακάριου και Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση του ποσοστού θνησιμότητας στα νεογνά. Παρόλο το υψηλό ποσοστό προωρότητας στη χώρα μας,οι Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών επιτελούν σπουδαίο έργο, oύτως ώστε το ποσοστό θνησιμότητας να είναι το ελάχιστο δυνατό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση