ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:58
 

Η λίστα καταστημάτων του Metropolis Mall

Γνωστοί παίκτες «φλερτάρουν» για μία θέση από τα συνολικά 120 εμπορικά καταστήματα του νέου εμπορικού κέντρου

Της Μαρίας Ηρακλέους

Συνολικά 135 εμπορικά καταστήματα αναμένεται ότι θα λειτουργήσουν στο πρώτο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, το Metropolis Mall. Εξ αυτών, τέσσερα εστιατόρια, τρεις καφετέριες και οκτώ ταχυφαγεία. Για την περίπτωση των ταχυφαγείων, ενδιαφέρον έχει επιδείξει ο όμιλος PHC (Pizza Hut, KFC, Taco Bell, Wagamama, Caffé Nero, Burger King). Σύμφωνα με τον διευθυντή του έργου Δημήτρη Θωμά, προχωρημένες είναι επίσης οι συζητήσεις με εταιρείες από Ελλάδα, Ντουμπάι και Νότιο Αφρική. Δεν αποκλείεται να δούμε και σε αυτή την περίπτωση κάποιο κατάστημα της αλυσίδας αρτοποιειών Zorba, ενώ ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο της παρουσίας του Debenhams στον χώρο του εμπορικού κέντρου.

Τα υπόλοιπα 120 καταστήματα, θα αξιοποιηθούν εμπορικά για είδη ένδυσης, υπόδησης, αθλητικών ειδών, κοσμημάτων και καλλυντικών. Δεδομένη θεωρείται η λειτουργία της υπεραγοράς ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ. Κοντά σε συμφωνία είναι η εταιρεία με το Zara αλλά και τα υπόλοιπα καταστήματα του Zara Group Κύπρου, που είναι τα Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home και Uterqüe. Εκτός από brands τα οποία ήδη δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, αναμένεται ότι θα δούμε και ξένους οίκους πολυτελείας. Προχωρημένες είναι οι συζητήσεις και με τον όμιλο Μαλλούπα για τα καταστήματα Mango, Stradivarius, Tezenis, Bagatt, και Kipling. Στην περίπτωση του κινηματογράφου, ο όμιλος Acsion βρίσκεται σε συζητήσεις με τέσσερις εταιρείες. Όπως ανέφερε στην «Κ» ο διευθυντής του Metropolis Mall πρόκειται για τις δύο εταιρείες οι οποίες ήδη δραστηριοποιούνται στην Κύπρο (RIO CINEMAS και K- cineplex), ενώ μία εταιρεία είναι ευρωπαϊκή. Οι συζητήσεις αναμένεται να διαρκέσουν και τους επόμενους μήνες και ανακοινώσεις αναμένονται περί τα τέλη του καλοκαιριού.

Κυκλικοί κόμβοι θα κατασκευαστούν ώστε να διευκολύνεται η διακίνηση των οδηγών και η μετάβαση τους στο εμπορικό κέντρο.

Τα χαρακτηριστικά του έργου

Στις 70 χιλιάδες τμ είναι η έκταση του εμπορικού κέντρου του πρώτου που θα λειτουργήσει στην Λάρνακα, ενώ 35 χιλιάδες τμ θα αξιοποιηθούν για τα εμπορικά καταστήματα. Συνολικά θα διαθέτει 1450 χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων οι 800 στον υπόγειο χώρο της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμά η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει στην δημιουργία δύο κυκλικών κόμβων στην οδό Γρίβα Διγενή και Χριστοδουλίδη ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των οδηγών στο εμπορικό κέντρο. Οι εργασίες αποπεράτωσης έχουν ξεκινήσει και αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν πριν το τέλος του 2020. Υπενθυμίζεται ότι προϋπόθεση για την κατασκευή του έργου είναι και η διάθεση ποσού ύψους 2 εκατομμυρίων από την κατασκευάστρια εταιρεία στον δήμο ως αντισταθμιστικό για το εμπορικό κέντρο της πόλης. Το ποσό αυτό έχει ήδη καταβληθεί αναφέρει ο κ, Θωμά. Η συνολική επένδυση του ομίλου Acsion ανερχεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Tα μυστικά δείπνα και τα φανερά ερωτήματα

«Όπως σχεδόν πάντα, ο γνωστός αναλυτής σας στη Λευκωσία είναι για κλάματα! Δεν αντιλήφθηκε ότι οι δύο ...»
Yiannos  |  14:16

#PoliticsBlog Tα μυστικά δείπνα και τα φανερά ερωτήματα

«Ονασαγόριος δημοσιογραφία.......Τι κοινό έχουν οι δύο συναντήσεις? Μόνο ο πιο πάνω δημοσιογράφος ...»
CGA  |  11:32

#PoliticsBlog Tα μυστικά δείπνα και τα φανερά ερωτήματα

«Ονασαγόριος δημοσιογραφία.......Τι κοινό έχουν οι δύο συναντήσεις? Μόνο ο πιο πάνω δημοσιογράφος ...»
CGA  |  11:32

#PoliticsBlog Tα μυστικά δείπνα και τα φανερά ερωτήματα

«Η «επιμονή» του Άντρου βρίσκεται στην λύση και επανένωση της Χώρας μας και όχι στον Ακιντζί προσωπικά. ...»
apatsi9  |  11:03

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X