ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:08
 

Η Pimco μπαίνει τελικά στο Deal Ελληνικής-ΣΚΤ

Θα συμμετάσχει με 50 εκατ. στην αύξηση κεφαλαίου για να καλυφθούν τα συνολικά 150 εκατ.

Newsroom K

Η Pimco θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας για να καλυφθούν τα 150 εκατομμύρια ευρώ που θα χρειαστούν για να απορροφήσει η Ελληνική το Συνεργατισμό.

Σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση της Ελληνικής, η Τράπεζα θα προχωρήσει με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €150 εκατ. με τιμή εγγραφής €0.70 ανά μετοχή σε μετρητά, εκ των οποίων τα €100 εκατ. θα είναι μέσω έκδοσης προτιμησιακών δικαιωμάτων στους υπάρχοντες μετόχους και €50 εκατ. μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης στην BRAVO Strategies III (BSIII), δηλαδή την Pimco.

Η εταιρεία, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Ελληνικής, έχει συμφωνήσει με την BSIII ότι η BSIII θα εγγραφεί μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης (private placement) για 71.428.572 μετοχές (που αντιπροσωπεύουν το 17.3% του μετοχικού κεφαλαίου μετά την ολοκλήρωση) έναντι συνολικού τιμήματος € 50 εκατ.

Η απόκτηση των μετοχών από την BSIII υπόκειται στη λήψη των απαιτούμενων αποφάσεων των μετόχων κατά την ΕΓΣ όπου θα αποποιούνται τα δικαιώματα προτίμησης σε σχέση με τις μετοχές που θα τοποθετηθούν στην BSIII. H εγγραφή υπόκειται επίσης σε ορισμένες προϋποθέσεις όπως, την υπογραφή των συμφωνιών απόκτησης, τη λήψη συγκεκριμένων εγκρίσεων εποπτικών αρχών και ότι τα ακαθάριστα έσοδα από την Αύξηση Κεφαλαίου δεν θα είναι λιγότερα από €150εκατ.

Η BSIII δύναται να τερματίσει την συμφωνία εγγραφής μετοχών οποιαδήποτε στιγμή πριν την ΕΓΣ αν (α) η Εταιρεία ή οποιοδήποτε μέλος του συγκροτήματός της παραβιάζει τις κυρώσεις ή (β) για δύο συνεχείς εβδομάδες, τα 4,25%ομόλογα της Κυπριακής Δημοκρατίας που λήγουν το 2025 συναλλάσσονται με πάνω από 750 μονάδες βάσης από τα Ομόλογα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατία της Γερμανίας που λήγουν το 2025 (με 0,5% ).

Οποιαδήποτε στιγμή πριν από τη ολοκλήρωση της εγγραφής της BSIII αν (α) σημειωθεί οποιαδήποτε σημαντική δυσμενή μεταβολή ή να επηρεάζει αρνητικά την οικονομική κατάσταση ή τα έσοδα , την χρηματοδότηση, την καθαρή αξία περιουσιακών στοιχείων, την φερεγγυότητα της Εταιρείας ή την αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας του Ομίλου, ανεξάρτητα από το αν προκύπτει στη συνήθη
πορεία των εργασιών ή (β) η Εταιρεία ή οποιοδήποτε μέλος του συγκροτήματός της παύει να είναι εξουσιοδοτημένη να ασκεί τραπεζικές ή ασφαλιστικές δραστηριότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Εκαλομάθαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  01:05

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

« Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου αιτηθείτε τώρα  |  20:38

Δίωρη αποχή από του μαθητές για τα τετράμηνα

«ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΟΙ ΜΑΜΟΥΧΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΣΕΜ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ...»
ΜΑΡΙΑ  |  10:58

Θέμα μηνών η έλευση 5G στην Κύπρο

«Θα μπορούσε κάποιος να μας εξηγήσει γιατί το Βέλγιο ανέβαλε την εισαγωγή αυτής της τεχνολογίας (5G) ...»
Andreas Malis  |  10:14

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X