ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ψηφιοποίηση φέρνει νέες χρεώσεις στις τράπεζες

Από τον Ιανουάριο του 2020 η Ελληνική τράπεζα θα μπει στο χορό τιμολόγησης των παραδοσιακών συναλλαγών

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Στο «χορό» τιμολόγησης των παραδοσιακών τραπεζικών της συναλλαγών θα μπει -αν και τελευταία- η Ελληνική Τράπεζα από τον Ιανουάριο του 2020.

Οι αλλαγές στις χρεώσεις που ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου τον Αύγουστο του 2018, αποδεικνύεται πως ήταν μόνο η αρχή και όλες οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται στο νησί, θα υιοθετήσουν. Η Alpha Bank Κύπρου για παράδειγμα, θα προχωρήσει εντός Αυγούστου να χρεώνει παραπάνω τις παραδοσιακές συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται στο ταμείο της τράπεζας.

Ποιες όμως οι νέες χρεώσεις της Ελληνικής από τον Ιανουάριο του 2020, έστω και αν γίνονται στο βωμό μίας εξίσωσης που θα φέρει περισσότερα έσοδα, μικρότερα έξοδα και μεγαλύτερα επίπεδα ψηφιοποίησης στην τράπεζα;

Η Ελληνική αναμένεται να αυξήσει τις χρεώσεις που αφορούν στην ανάληψη μετρητών από το ταμείο, τις μεταφορές μεταξύ λογαριασμών από το ταμείο, τις μεταφορές σε γενικό λογαριασμό τρίτου προσώπου και σε καταθέσεις έναντι τρίτου λογαριασμού σε περίπτωση που απαιτείται η καταχώρηση πληροφοριών, αλλά και αυξήσεις στις συναλλαγές που σχετίζονται με τη χρήση επιταγών.

Αναλυτικότερα, η τράπεζα θα χρεώνει 1 ευρώ για ανάληψη μετρητών από το ταμείο, σε πελάτες άνω των 65 ετών, για ποσά έως 10.000 ευρώ, ενώ για πελάτες κάτω των 65 η χρέωση θα είναι 2 ευρώ. Υπογραμμίζεται ότι η χρέωση θα αφορά την ανάληψη χρημάτων από τα υποκαταστήματα και όχι από τα αυτόματα μηχανήματα μετρητών (ΑΤΜ) της Ελληνικής.

Αλλάζει όμως και η πολιτική που αφορά στις επιταγές. Θα επιβάλλεται τέλος 2 ευρώ για εξαργύρωση επιταγών της Τράπεζας, ενώ μέχρι τώρα υπήρχε τέλος μόνο για εξαργύρωση επιταγών άλλων επιτόπιων τραπεζών. Τέλος, η Ελληνική αναμένεται να αυξήσει τη χρέωση για έκδοση βιβλιαρίου επιταγών στα 25 ευρώ από 15 ευρώ όταν το βιβλιάριο παραγγελθεί από το δίκτυο καταστημάτων και στα 16 ευρώ από 6 ευρώ όταν το βιβλιάριο παραγγελθεί από το διαδίκτυο.

Στον αντίποδα, οι πληρωμές SEPA μέχρι 1000 ευρώ μέσω Web Banking και Mobile Banking της Ελληνικής Τράπεζας (τα εμβάσματα δηλαδή), θα γίνονται δωρεάν, υπηρεσία που τη δεδομένη στιγμή χρεώνεται.

Είναι σαφές πως ολοένα και περισσότερο τα τραπεζικά ιδρύματα θα έχουν αυξημένες χρεώσεις για συναλλαγές με επιταγές και υπηρεσίες που εκτελούνται στο ταμείο, ενώ αντιθέτως, οι τραπεζικές εργασίες που θα εκτελούνται μέσω διαδικτύου θα χρεώνονται λιγότερο ή και καθόλου.

Πληροφόρηση καταναλωτών

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον Νοέμβριο του 2018 οι καταναλωτές μπορούν πλέον να γνωρίζουν τις χρεώσεις της τράπεζας που θα συνεργαστούν, αλλά και να συγκρίνουν τις τιμές της με άλλων τραπεζών.

Για τις χρεώσεις που αφορούν τα Ταμιευτήρια ΕΔΩ

Για τις χρεώσεις που αφορούν στους Τρεχούμενους λογαριασμούς ΕΔΩ

Για τις χρεώσεις που αφορούν στις Πιστωτικές Κάρτες ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ έχει στόχο, τόσο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τους νοσούντες και τις οικογένειές τους, όσο και για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Με χρηματική δωρεά στη Στέγη Ευγηρίας «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, η φαρμακοβιομηχανία Remedica

Η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην κοινωνία και να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας αλλά και των ευάλωτων ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ