ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ιταλία: Δικαστής επέβαλε πρόστιμο 780 εκατ. ευρώ στην Airbnb για φοροδιαφυγή

Ιταλός εισαγγελέας διέταξε την κατάσχεση 779,5 εκατομμυρίων ευρώ από τον κολοσσό βραχυχρόνιας μίσθωσης

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Ιταλός δικαστής διέταξε την κατάσχεση 779,5 εκατομμυρίων ευρώ από τον κολοσσό βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb για φοροδιαφυγή, καθώς οι ιταλικές αρχές αυξάνουν την πίεση για απόδοση φορολογίας στις ξένες εταιρείες με δραστηριότητα στη γειτονική χώρα.

Οι εισαγγελείς λένε ότι η εταιρεία απέφυγε να εισπράξει φόρο από τους ιδιοκτήτες για εισόδημα περίπου 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ από ενοίκια. Οι ιδιοκτήτες στην Ιταλία οφείλουν να πληρώσουν φόρο 21% επί των κερδών τους.

Εντονη αντίδραση

Η Airbnb είπε μέσω εκπροσώπου της στο BBC ότι ήταν «έκπληκτη και απογοητευμένη από την ενέργεια που ανακοίνωσε ο ιταλικός εισαγγελέας».

Ο εκπρόσωπος της Airbnb, Κρίστοφερ Νάτλι, δήλωσε ότι τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Ευρώπη εργάζονται για την επίλυση του ζητήματος με την ιταλική φορολογική υπηρεσία από τον Ιούνιο.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε ενεργήσει σε πλήρη συμμόρφωση με το νόμο και σκοπεύουμε να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας σε σχέση με αυτό το θέμα».

Τρία άτομα που κατείχαν διευθυντικούς ρόλους στην Airbnb από το 2017 έως το 2021 ήταν επίσης υπό έρευνα, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς του Μιλάνου.

Οι Ιταλοί εισαγγελείς ξεκίνησαν επίσης φορολογικές έρευνες κατά του Netflix και της Meta, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο συγκεκριμένος εισαγγελέας διαθέτει δικό του εξοχικό, όπου περνά τις διακοπές του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση