ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κερδίζουν έδαφος οι ανταγωνιστές του Netflix

Οι τρεις όμιλοι Disney, HBO, ViacomCBS έχουν αντεπιτεθεί, ενισχύοντας τις υπηρεσίες ροής περιεχομένου.

Kathimerini.gr

Οταν το Netflix έφερε ανατροπή στην τηλεοπτική βιομηχανία, κατόρθωσε να γίνει πρωταθλητής στις υπηρεσίες ροής, αποκτώντας 208 εκατομμύρια συνδρομητές. Αυτό είναι σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού, εξαιρουμένης της Κίνας. Σταδιακά, όμως, το τοπίο άλλαξε, όπως επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times. Τα τελευταία αποτελέσματα τριμήνου των κολοσσών ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και της Disney, δείχνουν πλέον πως οι «ανατρεπτικές δυνάμεις» τελούν εν αμύνη.

Οι τρεις όμιλοι Disney, HBO, ViacomCBS έχουν αντεπιτεθεί, ενισχύοντας τις υπηρεσίες ροής περιεχομένου. Στην περίπτωση του Netflix, οι επενδυτές ανησυχούν μήπως θα πρέπει να συνεχίσει να δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες παραγωγές, ώστε να προσελκύει θεατές και να διακινδυνεύει παρά ταύτα να χάσει τον βηματισμό του. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Σόφι Λαντ, αναλύτρια μετοχών της Hargreaves Slansdown, «η εταιρεία του δικτύου Netflix όχι μόνον είναι σοβαρή παίκτρια, αλλά η ίδια ανακάλυψε αυτήν την υπηρεσία ροής περιεχομένου, οπότε η επίδοσή της το υπόλοιπο του έτους θα είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία της. Αλλωστε, όταν η συνθήκη είναι ευνοϊκή, όπως συνέβη με την πανδημία, ο καθένας στο πεδίο μπορεί να επωφεληθεί».

Στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας η πλατφόρμα Νetflix σημείωσε αξιοζήλευτη ανάπτυξη, αλλά φέτος στη διάρκεια του α΄ τριμήνου ο αριθμός των συνδρομητών της διογκώθηκε μεν, λιγότερο από το αναμενόμενο δε, δηλαδή κατά 4 εκατομμύρια μόνο. Αυτό υστερούσε από τις δικές της εκτιμήσεις, καθώς στις μεγαλύτερες αγορές της των ΗΠΑ και του Καναδά ενεγράφησαν σε αυτή μόνο 450.000 νέοι χρήστες. Ωστόσο, η Disney κατόρθωσε να προσελκύσει 9 εκατομμύρια συνδρομητές το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου, η ViacomCBS περί τα 6 εκατομμύρια και η HBO σχεδόν 3 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφορικά με την υπηρεσία της Max Streaming Service.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση