ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:27
 

Κερδίζουν έδαφος τα δωρεάν γεύματα στις πτήσεις;

Η επένδυση στη γεύση ίσως αποφέρει περισσότερα από τα τέλη σε αποσκευές

Της Μαρίας Ηρακλέους

Το 1919 η Handley Page Transport ηταν η πρώτη εταιρία η οποία πρόσφερε δωρεάν γεύμα στους επιβάτες της ήταν, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, οι αεροπορικές εταιρίες ολοένα και περισσότερο προτιμούσαν να επενδύσουν στο κέτερινγκ τους προκειμένου να κερδίσουν έδαφος στις προτιμήσεις των επιβατών. Από τότε μέχρι σήμερα, άλλαξαν πολλά, κυρίως και με την εμφάνιση των low cost εταιριών.

Προκειμένου οι υφιστάμενες εταιρίες να περικόψουν τα έξοδα τους και να μειώσουν κατά συνέπεια τις τιμές των εισιτηρίων τους, επέλεξαν να «κόψουν» τα δωρεάν γεύματα κατά τη διάρκεια της πτήσης (ένα άλλο μέτρο ήταν ως γνωστό και η επιβολή τελών στις αποσκευές).
Πολιτική την οποία ακολουθεί από πέρσι η British Airways, η οποία αφήνει η επιλογή του γεύματος κατά τη διάρκεια της πτήσης εξ ολοκλήρου στους επιβάτες, ακολουθώντας έτσι το παράδειγμα των Easyjet και Ryanair. Αυτή την πολιτική ακολουθεί και η πιο πρόσφατη κυπριακή Cobalt.

Το θετικό της ιστορίας είναι ότι οι επιβάτες μπορούν να διαλέξουν το τι θα φάνε ενώ έχουν πληθώρα επιλογών και στις τιμές οι οποίες σαφώς δεν είναι απαγορευτικές και κυμαίνονται μέχρι πέντε αγγλικές λίρες.

Δωρεάν γεύματα

Εξετάζοντας αεροπορικές εταιρίες τις οποίες επιλέγουν συχνότερα οι Κύπριοι για τα ταξίδια τους βλέπουμε ότι κάποιες από αυτές, συνεχίζουν να παρέχουν δωρεάν γεύματα στους επιβάτες τους, ίσως γιατί επιλέγουν να περικόψουν επιπλέον έξοδα, ή να κερδίσουν περισσότερα, από άλλες υπηρεσίες.

Aegean

Σε μια τέτοια κατηγορία ανήκει η Aegean, η οποία παρέχει κανονικά γεύμα και ρόφημα κατά τη διάρκεια της πτήσης, σερβίροντας ακόμα και αλκοόλ, χωρίς χρέωση. Στις σύντομες πτήσεις αρκείται σε ένα σάντουιτς, ενώ προσφέρει κανονικά πρόγευμα, γεύμα και δείπνο αναλόγως της ώρας πτήσης. Η εταιρία κατατάσσεται ως τριών αστεριών (στην ίδια κατηγορία συγκαταλέγονται και η Easyjet και η Ryanair), βάσει έρευνας στον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης Skytrax.

Blue Air

Γλυκά, ζεστά ροφήματα, ή σνακς προσφέρει η εταιρία BlueAir στους επιβάτες της. Από Λάρνακα προς Αθήνα προσφέρεται ένα κρύο σάντουιτς, ενώ σε πιο μακρινές πτήσεις, όπως για παράδειγμα από Κύπρο προς Μπέρμιγχαμ προσφέρεται ένα ζεστό γεύμα το οποίο συνοδεύεται από μη αλκοολούχο ποτό.

Emirates

Μια άλλη επιλογή η οποία ξεφεύγει του προφίλ των low cost εταιριών είναι η Emirates, η οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο φαγητό που προσφέρει στους επιβάτες της και διαφοροποιεί συχνά το μενού της. Προσφέρει δε επιλογές από ευρεία γκάμα κρασιών κατά τη διάρκεια της πτήσης. Φυσικά το μεγάλο ατού τέτοιας κλίμακας εταιριών, δεν είναι η τιμή αλλά η ποιότητα, και είναι αυτό που την κατατάσσει στις πρώτες είκοσι καλύτερες αεροπορικές εταιρίες του κόσμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Γνωρίζοντας το παρελθόν και των δύο (και γενικά των Τούρκων σε σχέση με των δικών μας), ο Τσαβόσουγλου ...»
Ελεύθερο Πνεύμα  |  19:53

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Δυστυχώς για τον Τσαβούσογλου, κανείς δεν το πιστεύει. Είναι αναξιόπιστος!!!»
ΑΚΑ  |  10:57

Φ.Φωτίου: Ο παραλογισμός της κατοχής πρέπει να τερματιστεί

«Εσύ κύριε Φωτίου πότε θα πάς σπίτι σου? Αρκετάς είσπραξες τόσα χρόνια. »
ΑΚΑ  |  10:55

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X