ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κίνδυνος χρεοκοπίας για σχεδόν 200 αεροδρόμια στην Ευρώπη

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα μικρά και περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία διακινούν λιγότερους από 5 εκατομμύρια ταξιδιώτες ετησίως

ΠΗΓΗ: Reuters

Τον κίνδυνο της χρεοκοπίας φαίνεται πως αντιμετωπίζουν περίπου 200 αεροδρόμια στην Ευρώπη, όπως έκανε γνωστό την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Ένωση Αερολιμένων ACI Europe.

Πιο συγκεκριμένα, 193 ευρωπαϊκά αεροδρόμια έχουν περιέλθει, αυτή τη στιγμή, σε κατάσταση κινδύνου και τους επόμενους μήνες αναμένεται να διαχειριστούν έντονο ζήτημα βιωσιμότητας, ιδίως εφόσον η επιβατική κίνηση παραμείνει στα υπάρχοντα χαμηλά επίπεδα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα μικρά και περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία διακινούν λιγότερους από 5 εκατομμύρια ταξιδιώτες ετησίως. Όμως, και τα μεγαλύτερα έχουν έρει αντιμέτωπα με πολλαπλά προβλήματα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα 20 κορυφαία αεροδρόμια, κατά τους εννέα πρώτους μήνες του 2020, έχουν αυξήσει το χρέος τους κατά 16 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα ποσό, το οποίο ισούται με το 60% των ετήσιων εσόδων τους.

«Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, αποτυπώνουν μια δραματική εικόνα. Σε οκτώ μήνες κρίσης, όλα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια καίνε τα ταμειακά αποθέματα, προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν, με τα έσοδα να απέχουν παρασάγγας από τα λειτουργικά έξοδα» ανέφερε ο γενικός διευθυντής της ACI Europe, Ολιβιέ Γιάνκοβετς.

Τον Σεπτέμβριο, στους ευρωπαϊκούς αερολιμένες καταγράφηκε κάμψη της επιβατικής κρίσης κατά 73%, καθώς διακινήθηκαν 172,5 εκατ. επιβάτες λιγότεροι σε σχέση με το 2019. Έτσι, οι συνολικές απώλειες από τις αρχές του έτους ξεπερνούν πλέον το 1,29 δισεκατομμύριο επιβάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ACIT Europe αντιπροσωπεύει πάνω από 500 αεροδρόμια σ’ όλη την Ευρώπη, σε σύνολο 740 μικρών, μεσαίων και μεγάλων αερολιμένων που υπάρχουν στη Γηραιά Ήπειρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση