ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:19
 

Στα χέρια των πιστωτών της πέρασε η Debenhams

Στο πλαίσιο της διαδικασίας υπαγωγής της σε καθεστώς διαχείρισης.

Newsroom K

Στον έλεγχο των πιστωτών της πέρασε η βρετανική αλυσίδα λιανεμπορίου Debenhams, στο πλαίσιο της διαδικασίας υπαγωγής της σε καθεστώς διαχείρισης, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC και το πρακτορείο Reuters.

Η Debenhams, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες πολυκαταστημάτων στη χώρα, πάλεψε με μια σημαντική επιβράδυνση στις πωλήσεις, υψηλά ενοίκια και διογκούμενο χρέος, και βρέθηκε αντιμέτωπη με μια δύσκολη μάχη με τον μεγαλύτερο μέτοχό της, την Sports Direct του Μάικ Άσλεϊ, για το ποιος θα έχει τον έλεγχο.

Η Debenhmans έχει 166 καταστήματα, τα οποία σε πρώτη φάση θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αν και περίπου 50 καταστήματα ήδη προορίζονταν για λουκέτο κάποια στιγμή στο μέλλον. Ενώ τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά, οι διαχειριστές --ο διορισμός των οποίων σηματοδοτεί μια ακόμα κατάρρευση επιχείρησης στο βρετανικό κλάδο του λιανεμπορίου-- δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν με το σχέδιο για πώληση των περίπου 50 καταστημάτων που είχαν χαμηλές επιδόσεις. Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με το Reuters, θέτει σε κίνδυνο περίπου 4.000 θέσεις εργασίας.

Στους πιστωτές της περιλαμβάνονται βρετανικές τράπεζες, όπως η Barclays και η Bank of Ireland, καθώς και αμερικανικά ταμεία αντιστάθμισης κινδύνου (hedge fund). Οι δανειστές της αναλαμβάνουν τώρα τον έλεγχο των δραστηριοτήτων της και θα κοιτάξουν να την πουλήσουν, με τους μετόχους να χάνουν τις επενδύσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό σχεδόν 30% που κατείχε ο Άσλεϊ στην εταιρία, η απόκτηση του οποίου κόστισε περίπου 150 εκατ. λίρες, εξανεμίζεται.

Σημειώνεται πως καταστήματα Debenhams δραστηριοποιούνται και στην κυπριακή αγορά μέσω συμφωνίας δικαιόχρησης με τον Όμιλο Σιακόλα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα καταστήματα στην Κύπρο δεν επηρεάζονται επί του παρόντος από τις εξελίξεις.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί να πωλεί η ίδια ή τα περιουσιακά της στοιχεία χωρίς να επηρεάζει τη λειτουργία της επιχείρησης. Οι διαχειριστές αναλαμβάνουν τη λειτουργία της επιχείρησης για να προστατεύσουν τους πιστωτές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Το Εδιμβούργο προειδοποιεί τον Τζόνσον με νέο δημοψήφισμα

«Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας θα μπορούσε να το πει λακωνικά και Ελληνικότατα "Έσσεται Ήμαρ"»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:01

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X