ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Landmark: Επενδύσεις πέραν των 100 εκατ. μέχρι το 2023

Δύο πύργοι και λίφτινγκ στο ξενοδοχείο μέχρι το 2023 από την Cyprus Tourism Development

Της Μαρίας Ηρακλέους

Αναβάθμιση στο ξενοδοχείο Nicosia Landmark, και παράλληλα ανέγερση δύο κτηρίων στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου ετοιμάζει η εταιρεία Cyprus Tourism Development μέχρι τον Νοέμβριο του 2023-καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών. Πρόκειται για συνολική επένδυση 110 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 40 εκατ. αφορούν τις αλλαγές στο ξενοδοχείο και τα 70 εκατ. θα διοχετευτούν για την ανέγερση δύο κτηρίων. Με αυτή την κίνηση η εταιρεία κάνει δυναμική είσοδο στην αγορά οικιστικών ακινήτων και την αγορά γραφείων στην πρωτεύουσα, μια αγορά η οποία σταδιακά φαίνεται να κερδίζει έδαφος.

Γραφεία και διαμερίσματα

Η επένδυση περιλαμβάνει τη δημιουργία κτηρίου γραφείων 16 ορόφων και κτηρίου διαμερισμάτων 17 ορόφων, ιδιωτικής πλατείας 1500 τμ για δημόσια χρήση και αναβάθμιση του ξενοδοχείου. Στις λεπτομέρειες του έργου αναφέρεται ότι η οικιστική ανάπτυξη θα αποτελείται από συνολικά 53 διαμερίσματα και θα έχει συνολικό μικτό εμβαδόν 13.794,60τ.μ. ενώ το συνολικό εμβαδόν της γραφειακής ανάπτυξης ανέρχεται στα 26.640τ.μ. Το κτήριο γραφείων εφάπτεται της λεωφόρου Κέννεντυ, ενώ το κτήριο διαμερισμάτων βρίσκεται του κτηρίου γραφείων και του ξενοδοχείου. Ταυτόχρονα, δημιουργείται ένας ενιαίος πλατειακός χώρος στο επίπεδο του ισογείου, ο οποίος θα ενώνει τη Λεωφόρο Κέννεντυ με την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και περιλαμβάνει και δημόσιο χώρο πρασίνου.

Νέα διαμερίσματα μέχρι Νοέμβριο του 2023

Σύμφωνα με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η κατασκευή των κτηρίων θα γίνεται παράλληλα με την ανακαίνιση του ξενοδοχείου. Συγκεκριμένα βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, η αποπεράτωση του κτηρίου γραφείων αναμένεται περί τα τέλη Απριλίου 2023 και του οικιστικού κτηρίου περί τα τέλη Νοεμβρίου 2023.

Γενάρη του 2023 το λίφτινγκ του Landmark

Παράλληλα θα τρέχουν οι εργασίες αναβάθμισης του ξενοδοχείου οι οποίες θα γίνουν σε δύο φάσεις. Η α’ φάση αφορά την ανακαίνιση των πτερύγων Α, Β και Γ του ξενοδοχείου με σταδιακή επαναλειτουργία των πτέρυγων Α και Β περί τις αρχές Δεκεμβρίου 2022. Η Β φάση αφορά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης για την πτέρυγα Γ η οποία θα επαναλειτουργήσει περί τα τέλη Ιανουαρίου 2023.

Κτήριο γραφείων

Και τα δύο κτήριο θα διαθέτουν χώρους υποδοχής. Στο κτήριο γραφείων αναμένεται ότι θα λειτουργεί κατάστημα το οποίο θα αποτελεί μέρος της εμπορικότητας της λεωφόρου. Το συνολικό μικτό εμβαδό του γραφειακού του κτηρίου ανέρχεται στα 26.640 τ.μ.. Το ισόγειο του κτηρίου και το μεσοπάτωμα θα αποτελείται από τον χώρο υποδοχής, γραφείο/κατάστημα ενώ θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα βοηθητικών και υποστηρικτικών χώρων. Θα διαθέτει επίσης υπόγειους χώρους στάθμευσης οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση από τη λεωφόρο Κέννεντυ ενώ η είσοδος / έξοδος προς τα υπόγειαθα γίνεται εσωτερικά του τεμαχίου. Η πρόσβαση στο τεμάχιο προτείνεται να γίνεται από την λεωφόρο Κέννεντυ με είσοδο και έξοδο οχημάτων από την νοτιοανατολική πλευρά του τεμαχίου. Εκτιμάται ότι με αυτό τον τρόπο θα διευκολύνεται η ροή των οχημάτων εντός του τεμαχίου. Πρόθεση της εταιτείας είναι όπως το κτήριο γραφείων λάβει πιστοποίηση LEED (Leadership in Energy and Environmental Design Certification) κατηγορίας Gold.

Οικιστικό κτήριο

Το οικιστικό κτήριο θα αποτελείται από 17 ορόφους με διαμερίσματα και υπόγειο δύο επιπέδων και το συνολικό μεικτό εμβαδό του κτηρίου θα ανέρχεται στα 13.794,60 τ.μ. Στο ισόγειο του θα υπάρχει ο χώρος υποδοχής καθώς και διάφορες υποστηρικτικές και βοηθητικές χρήσεις του κτηρίου (κυρίως δωμάτιο συλλογής σκουπιδιών, αποθήκη και χώροι υγιεινής. Οι όροφοι 1-17 θα αποτελούνται από ένα μίγμα διαμερισμάτων ενός, δύο, τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων. Ο συνολικός τους αριθμός ανέρχεται στα 53 εκ των οποίων τα 45 είναι διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων (105-110 εμβαδόν) τα τρία είναι διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων (140-170 τμ), τα δύο 1ος υπνοδωματίου (εμβαδόν 65 τμ) και ένα ρετιρέ συνολικό εμβαδόν 230 τμ.

Αλλαγές 40 εκατ. για το Landmark

Στα 40 εκατ. ευρώ ανέρχεται το εκτιμώμενο κόστος για τις αλλαγές στο ξενοδοχείο Landmark .

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη, οι προσθηκομετατροπές που προτείνονται αφορούν αποκλειστικά το ισόγειο και το μεσοπάτωμα του υφιστάμενου κτηρίου, ενώ δε θα γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στους ορόφους και στα υπόγεια. Οι προσθήκες στο υφιστάμενο ξενοδοχείο αφορούν στην προσθήκη πισίνας με εμβαδόν 180 τ.μ., δύο εστιατορίων 230 και 210 τ.μ. ενός αίθριου που θα χρησιμεύει ως καφετέρια και θα έχει εμβαδόν 32 τ.μ. και ενός μπαρ συνολικού εμβαδού 150 τ.μ. Το συνολικό εμβαδόν των καλυμμένων χώρων του ισογείου και του μεσοπατώματος ανέρχεται στα 4.513 τ.μ και θα υπάρξουν προσθήκες 908 τ.μ. περίπου ώστε να ανέλθει στα 5.791 τ.μ.

Τα δύο υπόγεια επίπεδα θα λειτουργούν ως χώροι στάθμευσης. Στο πρώτο υπόγειο επίπεδο θα διαμορφωθούν επίσης 55 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων. Το συνολικό εμβαδόν των προσθηκών που θα γίνει στο κτήριο θα ανέλθει στα 908 τ.μ., ενώ ο κάθε υπόγειος όροφος χώρων στάθμευσης θα έχει εμβαδόν 6.550 τ.μ.. Η βασική ιδέα για τις αλλαγές στο υφιστάμενο ξενοδοχείο είναι ο επανασχεδιασμός του χώρου υποδοχής του ξενοδοχείου ώστε, όπως αναφέρεται, να γίνει πιο εύχρηστο και πιο λειτουργικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση