ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας - Εξασφάλισε την πολεοδομική άδεια

Μετά την θετική γνωμοδότηση της Περιβαλλοντικής Αρχής, η ΚΙΤΙΟΝ Ocean Holdings προχωρά άμεσα στην υλοποίηση του έργου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνει την αδειοδότηση του ενιαίου έργου ανάπτυξης της περιοχής Λιμένα και Μαρίνας Λάρνακας από την αρμόδια Πολεοδομική Αρχή. Πρόκειται για ακόμα μια εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία υλοποιείτε, με πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για την Λάρνακα αλλά για ολόκληρη την Κύπρο.

Ο παραχωρησιούχος, εταιρεία ΚΙΤΙΟΝ Ocean Holdings Ltd, έλαβε τόσο το πράσινο φως από την Περιβαλλοντική Αρχή όσο και την πολεοδομική άδεια του γενικού χωροταξικού σχεδιασμού από την Πολεοδομική Αρχή, και προχωρά άμεσα στην υλοποίηση του έργου. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο του Αναδόχου οι επενδύσεις σε υποδομές, λειτουργία και συντήρηση κατά τη διάρκεια ζωής του έργου αναμένεται να ανέλθουν στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, και αναμένεται να δημιουργηθούν γύρω στις 4,000 θέσεις εργασίας καθιστώντας το ως το μεγαλύτερο έργο από καταβολής της Δημοκρατίας. Επιπρόσθετα, (με βάση επιστολής του Υπουργείου Οικονομικών) το έργο αναμένεται να αποφέρει στο ΑΕΠ της Δημοκρατίας περί τα 120 εκ ευρώ.

Ο κύριος στόχος της ανάπτυξης του λιμανιού είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού εμπορευματικού και επιβατικού λιμενικού σταθμού με νέα αίθουσα επιβατών, κτίρια Διοίκησης και στέγασης των κυβερνητικών υπηρεσιών καθώς και νέες προκυμαίες.

Παράλληλα, ο κύριος στόχος της ανάπλασης της μαρίνας, είναι η εκ νέου ανάπτυξη της θαλάσσιας περιοχής προκειμένου να επιτευχθεί ελάχιστη χωρητικότητα 600 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής μεγέθους έως 115 μέτρα την ανάπτυξη Yacht club και διαφόρων καταστημάτων παροχής υπηρεσιών.

Επίσης, το έργο περιλαμβάνει και ανάπτυξη γης με οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις, γραφειακούς χώρους, ξενοδοχεία, παραθαλάσσιες επαύλεις, εκπαιδευτικές μονάδες καθώς και το πρώτο ιδιωτικό νησί στην Κύπρο. Κατά την αρχική περίοδο ανάπτυξης, θα κατασκευαστούν δρόμοι, δίκτυα ποδηλατόδρομων, πεζόδρομοι, χώροι στάθμευσης και ανοικτοί χώροι πρασίνου ώστε να συνδεθεί η περιοχή ανάπτυξης με την πόλη, και σταδιακά θα αναπτύσσονται και τα άλλα κτίρια και υποδομές που, σύντομα, θα μετατρέψουν τη Λάρνακα σε ένα ελκυστικό προορισμό τουρισμού και επενδύσεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση