ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Louis plc: Αυξημένος κύκλος εργασιών και κέρδη

Έφτασε τα 32,5 εκατ. σε σύγκριση με 6,2 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο και κέρδος 453 χιλιάδων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ζημιογόνα αν και με σημαντική βελτίωση σε σχέση με εκείνα της προηγούμενης χρονιά αναμένονται τα αποτελέσματα του συγκροτήματος Louis plc για όλο το 2022. Για το 1ο εξάμηνο του έτους καταγράφεται ωστόσο σημαντικά βελτιωμένος κύκλος εργασιών σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Συγκεκριμένα, στις συνοπτικές ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου Louis plc για την περίοδο από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Ιουνίου καταγράφεται ότι ο κύκλος εργασιών από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες για την περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου, έφτασε τα 32,5 εκατ. σε σύγκριση με 6,2 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα πρώτα καθαρά αποτελέσματα από εργασίες ήταν φέτος ζημιά ύψους 15,2 εκατ. έναντι ζημιάς 17,8 εκατ. κατά το 1ο εξάμηνο του 2021, από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες, σημειώνοντας θετική απόκλιση της τάξης των 2,6 εκατ. ευρώ. Tα λειτουργικά έξοδα του 1ου εξαμήνου του τρέχοντος έτους παρουσιάζουν σε επίπεδο EBITDA, θετική απόκλιση της τάξης των 3,1 εκατ. ευρώ, αφού φέτος το συγκρότημα κατέγραψε κέρδος 453 χιλιάδες, σε σχέση με ζημιά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Στα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου αναφέρεται επίσης ότι η ενοποιημένη καθαρή ζημιά για τους πρώτους έξι μήνες του 2022 ανήλθε στα 14,2 εκατ. σε σύγκριση με 28 εκατ. ζημιά την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Υπήρξε δηλαδή φέτος μια βελτίωση στα καθαρά αποτελέσματα περιόδου κατά 13,8 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι από τις 26 Νοεμβρίου του 2021, η Celestyal δεν είναι πλέον θυγατρική αλλά συνδεδεμένη εταιρεία του συγκροτήματος.

Επιπτώσεις και αβεβαιότητα

Tα λειτουργικά αποτελέσματα έχουν επηρεαστεί αρνητικά από το γεγονός ότι υπήρξε σημαντική αύξηση στις τιμές βασικών αγαθών, λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα διεθνώς, που επιδεινώθηκε εξαιτίας των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία που συνεχίζεται από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους μέχρι και σήμερα. Οι επιπτώσεις στο συγκρότημα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την φύση και τη διάρκεια των αβέβαιων και μη προβλέψιμων γεγονότων, όπως είναι η περαιτέρω στρατιωτική δράση, επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα και η αντίδραση των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών αγορών στις συνεχείς εξελίξεις. Αναφέρεται επίσης η αβεβαιότητα που προκύπτει από τα γεγονότα.

Νέος δανεισμός

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2022, το Συγκρότημα υπόγραψε νέα συμφωνία με χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Κύπρου για χρηματοδότηση, η οποία εξασφάλισε επέκταση της αποπληρωμής υφιστάμενων δανείων και χρηματοδότηση κεφαλαιουχικών δαπανών του Συγκροτήματος. Η νέα συμφωνία είναι διάρκειας 10 ετών. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2022 το Συγκρότημα υπέγραψε με τις τράπεζες τροποποιητική, της αρχικής συμφωνίας αναδιάρθρωσης δανεισμού, για την αναπροσαρμογή των χρηματοοικονομικών δεικτών που πρέπει να πληρούνται για το 2022 και τα επόμενα έτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση