ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Μάχη» Elements Capital με τη CVC Capital για την Πολυκλινική Υγεία

Μπήκε «σφήνα» αυτή την εβδομάδα η CVC για την εξαγορά του νοσοκομείου με πρότζεκτ να το εντάξει στο ΓεΣΥ

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

«Σφήνα» στη διαδικασία πώλησης της «Πολυκλινική Υγεία» μπήκε η CVC Capital Partners, το επενδυτικό ταμείο που έχει εξαγοράσει ήδη το Απολλώνειο νοσοκομείο και το Αρεταίειο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» από ιατρικούς κύκλους, η CVC Capital Partners είχε συνάντηση με 100 γιατρούς περίπου του ιδιωτικού νοσοκομείου, παρουσιάζοντας το πλάνο εξαγοράς τους για την «Πολυκλινική Υγεία». Η ειδοποιός διαφορά με το πλάνο εξαγοράς της «Πολυκλινική Υγεία» από το επικρατών μέχρι στιγμής κυπριακό επενδυτικό ταμείο Elements Capital, είναι ότι η CVC Capital μετά την εξαγορά της Πολυκλινικής θα το βάλει στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ). Η Elements Capital στον αντίποδα έχει ξεκαθαρίσει ότι, η «Πολυκλινική Υγεία» θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή ιδιωτική.

Πλέον γίνεται αντιληπτό πως, η μάχη για την «Πολυκλινική Υγεία» έχει δύο διεκδικητές και υπάρχει ένα σταυροδρόμι. Αν η «Πολυκλινική Υγεία» αποφασίσει να πωληθεί στην Elements Capital θα παραμείνει ιδιωτική, αν πωληθεί στην CVC Capital θα μπει ΓεΣΥ.

Η Elements Capital προχωρά τη διαδικασία κανονικά και μετά το due diligence που έχει διεξάγει με την PWC, θα κάνουν δεσμευτικές προτάσεις. Όπως έγραψε ξανά η «Κ», η Elements Capital θα δημιουργήσει ένα όχημα ειδικού σκοπού «Special Purpose Vehicle» (SPV) και δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει το μετοχικό κεφάλαιο (equity) του υφιστάμενου μοντέλου της. Οι μέτοχοι που θα παραμείνουν στην «Πολυκλινική Υγεία» θα ανταλλάξουν τις μετοχές τους με μετοχές από το SPV και έπειτα θα τυγχάνει διαχείρισης από την Elements Capital. Η Elements Capital έως τώρα είχε μαζέψει το 58 – 60% των ιατρών που συμφωνούν να ενταχθούν στο παραπάνω μοντέλο, ποσοστό που μαζεύεται μαζί με το «μπλοκ» των μεγάλων μετόχων της «Πολυκλινική Υγεία» του 36%. Δηλαδή του Προέδρου της «Πολυκλινική Υγεία» κ. Αντρέα Μαραγκού και του αναπληρωτή προέδρου, του κ. Μάριου Ωρολογά.

Η CVC Capital θα προσπαθήσει να λάβει το 51% της «Πολυκλινικής Υγεία», δίχως το «μπλοκ» του 36% των μεγαλομετόχων. Υπενθυμίζεται ότι το ιδιωτικό νοσοκομείο Αρεταίειο πέρασε στην CVC Capital Partners έναντι 55 εκατ. ευρώ και το Απολλώνειο Νοσοκομείο έναντι 83 εκατ. ευρώ. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται μέσω του ομίλου ιδιωτικής υγείας Ηellenic Healthcare Group, ενώ παράλληλα έχει το Υγεία, το Μετροπόλιταν, το Μητέρα και το Λητώ.

Η Elements Capital έχει και αυτή εμπειρία με τον τομέα της υγείας, αφού είναι ο βασικός μέτοχος της φαρμακευτικής εταιρείας FAMAR στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η BBF παραμένει ακλόνητη στη δέσμευσή της να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες που εμπνέουν και συγκινούν με τις δράσεις τους ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ