ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρωτοβουλίες για ανάπτυξη του «Ποταμού Λιοπετρίου» από το ΕΒΕΑ

Προγραμματίστηκε συνάντηση στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας για την ανάπτυξη του ποταμού Λιοπετρίου.

Newsroom K

Θέματα που απασχολούν την κοινότητα  Λιοπετρίου εξετάστηκαν σε συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου και του Κοινοτάρχη Λιοπετρίου Κυριάκου Τρισόκκα η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν, τρόποι εκμετάλλευσης και ανάπτυξης του «Ποταμού Λιοπετρίου», ως πόλου έλξης ποιοτικού εναλλακτικού τουρισμού (αλιευτικού τουρισμού). Η διαφορετικότητα που πηγάζει από τη μαγευτική ομορφιά του τοπίου, αλλά και η γνήσια ομορφιά και μοναδικότητα αυτού του φυσικού αλιευτικού «φιόρδ», δεν θα μπορούσε να παραμένει ανεκμετάλλευτη. Έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και την παράλληλη παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, θα καταστήσουν την περιοχή σαν ένα πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Έγιναν διάφορες εισηγήσεις, οι οποίες και καταγράφηκαν για να τύχουν του ανάλογου χειρισμού ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί ο πιο πάνω στόχος.

Το ΕΒΕΑ ανέλαβε την υποχρέωση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες και να υπερπηδηθούν τα όποια διαδικαστικά προβλήματα. Προς τον σκοπό αυτό, έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας στην οποία θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι που αφορούν το εν λόγω θέμα.

Πέραν των ήδη προγραμματισμένων έργων στον «Ποταμό», επισημάνθηκε και η ανάγκη όπως γίνουν άμεσα επιπλέον έργα, τα οποία θα στηρίξουν την προσπάθεια ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής σε ένα τουριστικό προορισμό. Έργα στα οποία θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της περιοχής, από τον «Ποταμό Λιοπετρίου» μέχρι την Αγία Θέκλα (κατασκευή πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου, εγκατάσταση οδικού φωτισμού, κατασκευή κυματοθραυστών κα).

Η πρόσκληση που απηύθυνε το ΕΒΕΑ στον Υφυπουργό Τουρισμού είναι μέσα στα πλαίσια του ρόλου και στρατηγικής του Επιμελητηρίου για συνεχή στήριξη του προς τους Δήμους, Κοινότητες και επιχειρήσεις της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου. 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση