ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με προθέσεις να «δέσει άγκυρα» στην Ελληνική η Wargaming

Η εταιρεία τεχνολογίας έβαλε στην Ελληνική Τράπεζα συνολικά 127 εκατομμύρια ευρώ από το Νοέμβρη του 2013

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Προθέσεις να παραμείνει στην Ελληνική Τράπεζα ως μέτοχος έχει η κυπριακή εταιρεία τεχνολογίας, Wargaming Group. Παρόλο που πώλησε στην Eurobank το 13,41% στις αρχές Δεκέμβρη, η Wargaming δηλώνει πως ναι μεν ο στόχος της πλέον είναι να συγκεντρωθεί σε αυτό που και η ίδια αναφέρει πως "κάνει καλύτερα", δηλαδή να δημιουργεί καλά παιχνίδια.

Ο οικονομικός διευθυντής (CFO) της Wargaming, κύριος Andrew Tinney, σε δημοσιογραφική διάσκεψη τόνισε πως η εταιρεία δεν έχει κανένα χρέος (debt free τόνισε), διασκεδάζοντας παράλληλα όλες τις φήμες πως η εταιρεία πώλησε τις μετοχές που είχε στην Ελληνική Τράπεζα για σκοπούς άντλησης ρευστότητας.

Η Chief of Staff του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, κ. Μαριάννα Παντελίδου Νεοφύτου, τόνισε ότι παραμένει η εταιρεία ως ο 4ος μεγαλύτερος μέτοχος της Ελληνικής Τράπεζας και θα συνεχίσει να είναι ένα κομμάτι της Ελληνικής με το 6,8% που της έχει απομείνει. Ο συνάδελφός της στη Wargaming, Χριστόδουλος Χατζησταυρής, όταν λάβει δε την απαιτούμενη εποπτική έγκριση θα την αντικαταστήσει στο ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας. Τέλος, για την πώληση των μετοχών στην Eurobank, η κ. Παντελίδου στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης σημείωσε ότι δεν θα πωλούσε σε Όμιλο τις μετοχές που δεν θα πίστευε ότι είναι αγοραστής που θα δώσε περαιτέρω αξία στην Τράπεζα.

Η Wargaming έβαλε στην Ελληνική Τράπεζα συνολικά 127 εκατομμύρια ευρώ. Το Νοέμβρη του 2013 έβαλε 40 εκατ. ευρώ, το Νοέμβρη του 2014 άλλα 63 εκατ. ευρώ και το Μάρτη του 2019 έβαλε 24 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση