ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:28
 

Μισιρλής: «Η αβεβαιότητα του Brexit φέρνει επενδυτές στην Κύπρο»

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ανάπτυξης Γης μιλούσε στο συνέδριο Economist New York.

Newsroom K

Στην αγορά ακινήτων της Κύπρου αναφέρθηκε από το βήμα του συνεδρίου του Economist στη Νέα Υόρκη, ο διευθυντής του ομίλου Imperio Γιάννης Μισιρλής, τονίζοντας πως βρίσκεται σε στάδιο ανάκαμψης, μετά την κρίση του 2013 και πως με τους σημερινούς σταθερούς οικονομικούς δείκτες της οικονομίας αλλά και τα θετικά ιστορικά δεδομένα, η αγορά ακινήτων της χώρας στηρίζεται, αυτήν την στιγμή, σε πολύ σταθερά και υγιή θεμέλια.

Αναφερόμενος στους φόβους μιας νέας ύφεσης σε παγκόσμια κλίμακα, ο κύριος Μισιρλής, δήλωσε πως οι μηδενικές αποδόσεις των ευρωπαϊκών κυβερνητικών ομολόγων, όπως της Γερμανίας, και η αβεβαιότητα του Brexit οδηγούν τους λιγότερο ριψοκίνδυνους επενδυτές να επενδύουν σε ακίνητα μίας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρώπης, η οποία αυτήν τη στιγμή, βλέπει τους περισσότερους δείκτες της αγοράς στο πράσινο.

«Το κανονικό μέγεθος της αγοράς κατά τη δεκαετία που προηγήθηκε της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης (1999-2007) ήταν 13,000 ετήσιες συναλλαγές. Έτσι, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα από τις 9,200 συναλλαγές που έγιναν πέρυσι.», σημείωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Imperio, συμπληρώνοντας, παράλληλα, πως οι θεμελιώδεις αρχές και οι δυνάμεις της αγοράς δημιούργησαν μερικές πολύ συναρπαστικές ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων που προορίζονται για ενοικίαση.

Επίσης, ο κύριος Μισιρλής, στάθηκε στο γεγονός πως τα έργα που σχετίζονται με τον τουρισμό και τις φοιτητικές εστίες βλέπουν μεγάλο ενδιαφέρον από διεθνείς και θεσμικούς επενδυτές. Τέλος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ανάπτυξης Γης, κύριος Μισιρλής, εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως το Brexit δημιουργεί μια σειρά ευκαιριών, κυρίως οδηγώντας διεθνείς επενδυτές ακινήτων μακριά από το Λονδίνο και περισσότερο προς στην Κύπρο.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις τα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X