ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου Αραδίππου - Πανεπιστημίου UCLan Cyprus

Κοινές δράσεις για εκπαίδευση, πολιτισμό, έρευνα

Δελτίο Τύπου

Δήμος Αραδίππου και Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας και συμφώνησαν όπως μέσα από κοινές δράσεις και ενέργειες, προάγουν την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την τεχνογνωσία και την ερευνητική κουλτούρα, στη βάση της εξειδίκευσης των συμβαλλόμενων μερών.

Πανεπιστήμιο και Δήμος έχουν αναπτύξει μια παραγωγική συνεργασία, η οποία μετρά χρόνια εποικοδομητικής επικοινωνίας. Το παρόν μνημόνιο επισφραγίζει με αυτό τον τρόπο τη στενή σχέση των δυο μερών και επιδιώκει την υλοποίηση πρόσθετων δραστηριοτήτων κοινού ενδιαφέροντος.

Έχει ήδη τροχοδρομηθεί ένα ολοκληρωμένο πλάνο δράσεων, το οποίο περιλαμβάνει την προώθηση της εκπαίδευσης, μέσω της διοργάνωσης σεμιναρίων, εκδηλώσεων και φόρουμ που θα απευθύνονται στη νεολαία, της συμμετοχής σε πρωτοβουλίες έρευνας και καινοτομίας, της καλλιέργειας και προαγωγής ευκαιριών ακαδημαϊκής ενδυνάμωσης για τους δημότες Αραδίππου και προοπτικών τοπικής ανάπτυξης για τον Δήμο Αραδίππου.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στηρίζει δήμους και κοινότητες, επιδιώκοντας οφέλη τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ευημερία των κατοίκων των εν λόγω δήμων και κοινοτήτων.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, το μνημόνιο υπέγραψε ο CEO και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου κ. Φλώρος Βωνιάτης και εκ μέρους του Δήμου Αραδίππου ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βωνιάτης τόνισε ότι: «Για το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, η υπογραφή του μνημονίου με τον Δήμο Αραδίππου επιβεβαιώνει τη διαχρονική στρατηγική του Πανεπιστημίου να στηρίζει ποικιλοτρόπως δήμους και κοινότητες. Μέσω της σύμπραξης, στοχεύουμε στην ενδυνάμωση των σχέσεών μας με την προώθηση ιδεών με άμεσο θετικό αντίκτυπο για τους δημότες Αραδίππου όσο και για το ίδιο το Πανεπιστήμιο».

Ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ανέφερε ότι κοινός στόχος των δύο φορέων είναι η προώθηση της εκπαιδευτικής και πολιτιστικής συνεργασίας δηλώνοντας: «Είμαι βέβαιος ότι το Μνημόνιο θα ενισχύσει περαιτέρω και θα εμβαθύνει τη μακρά συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση