ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μουδιασμένο το φετινό Black Friday

Το ύψος των εκπτώσεων δεν είναι τέτοιο που να προσελκύσει σημαντικό όγκο καταναλωτών στην αγορά

Της Μαρίας Ηρακλέους

Της Μαρίας Ηρακλέους

Από τις 9 το πρωί άνοιξαν τις πόρτες τους για το Black Friday αρκετά καταστήματα κυρίως στον τομέα των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ωστόσο η επισκεψιμότητα κινείται σε χαμηλά επίπεδα και σίγουρα δεν συγκρίνεται με προηγούμενες χρονιές. Όπως αναφέρει ο γγ του ΠΑΣΥΛΕ Μάριος Αντωνίου, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αυξημένη επισκεψιμότητα, και η κίνηση είναι ίδια με οποιαδήποτε άλλη μέρα στην αγορά.

Αυτό καταγράφεται και στις φωτογραφίες της «Κ» οι οποίες δεν θυμίζουν σε τίποτα από την φρενίτιδα προηγούμενων χρόνων. Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Βιργινία Χρίστου, περιγράφει ότι παρατηρητές του συνδέσμου βρίσκονται σε όλες τις επαρχίες και παρακολουθούν τις τιμές, μεταφέρουν το μήνυμα ότι η αγορά είναι μουδιασμένη και τα προϊόντα που προσφέρονται με έκπτωση στα πλαίσια του Black Friday είναι λιγότερα σε σύγκριση με αντίστοιχες περιόδους την τελευταία πενταετία.

Και οι ίδιες οι επιχειρήσεις δεν αναμένουν ότι θα υπάρχουν σήμερα μεγάλη κινητικότητα στην αγορά και οι λόγοι αποδίδονται αφενός στο γεγονός ότι η περίοδος του Black Friday διαρκεί ένα μήνα στην Κύπρο, οπότε οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους οποιαδήποτε άλλη μέρα.

Το ύψος των εκπτώσεων δεν είναι τέτοιο που να προσελκύσει σημαντικό όγκο καταναλωτών στην αγορά.

Οι καταναλωτές θεωρούν ότι οι προσφορές για την περίοδο του Black Friday είναι παραπλανητικές.

Πρόκειται για διαπίστωση και του ιδίου του συνδέσμου λιανικού εμπορίου το γεγονός ότι σε περιπτώσεις καταστήματα προχωρούν σε εικονικές προσφορές.

Η εκπρόσωπος του Συνδέσμου Καταναλωτών ανέφερε στην «Κ» ότι τις τελευταίες δύο μέρες φτάνουν ενώπιον του παράπονα καταναλωτών για προϊόντα που προσφέρονται σε τιμή προσφοράς, ψηλότερη σε σχέση με την αναγραφόμενη τιμή του πριν την προσφορά. Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις αφορούν καταστήματα ένδυσης και υπόδησης όπως ανέφερε. Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις θα αξιολογηθούν όπως ανέφερε, ενώ, κάλεσε τους καταναλωτές να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τις αγορές τους αλλά και για την πολιτική επιστροφών που εφαρμόζει κάθε εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση