ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:03
 

Νέα εµπορική γραµµή Θεσσαλονίκη - Λεµεσός - Χάιφα εγκαινιάζει η Salamis

Η γραμμή θα εκτελείται από το Ro/Ro AKRITAS το οποίο αγόρασε πρόσφατα η εταιρεία για 4,95 εκατ., ευρώ.

Της Μαρίας Ηρακλέους

Εβδομαδιαία δρομολόγια μεταξύ των λιµανιών Θεσσαλονίκης Λεµεσού και Χάιφας ξεκινά από αρχές Απριλίου η Salamis Lines Ltd.  Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από το νέο εµπορικό πλοίο Rο/Rο “AKRITAS, το οποίο θα δροµολογηθεί αρχές Απριλίου. Η αγορά του πλοίου έγινε στα πλαίσια επέκτασης των δραστηριοτήτων του Οργανισµού Σαλαµίς, στο τοµέα των θαλάσσιων µεταφορών. 

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος της αγοράς του πλοίου από την εταιρεία Classic Shipping Ltd ανέρχεται σε 4,95 εκατ., ευρώ. Το πλοίο έχει κατασκευαστεί το 1982, είναι 20.831 τόνων, ολικής χωρητικότητας και ήταν προηγουμένως νηολογημένο στην Αγγλία. Η αγορά του πλοίου γίνεται από την εξαρτημένη εταιρεία Akritas Shipping Company Ltd, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας θα συμμετέχει η Golden Anchor Enterprises S.A με ποσοστό συμμετοχής 6%. 

Ήδη η εταιρεία έχει ανακοινώσει στο Χρηματιστήριο την συμφωνία για αγορά οχηματαγωγού πλοίου τύπου RO RO καθώς επίσης ότι το πλοίο έχει παραλειφθεί και η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί με την πλήρη καταβολή του τιμήματος αγοράς.

Με την προσθήκη του πλοίου Rο/Rο “AKRITAS”, δίνεται η δυνατότητα στον εµπορικό κόσµο για περεταίρω ανάπτυξη των εµπορικών του δραστηριοτήτων. Από την πλευρά του, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την έναρξη νέας εμπορικής γραμμής της εταιρείας Salamis LinesLtd, η οποία θα εξυπηρετεί τους λιμένες της Θεσσαλονίκης, Λεμεσού και Χάιφας.

Το κυπριακής σημαίας πλοίο Rο/Rο “AKRITAS” έχει την δυνατότητα µεταφοράς όλων των τύπων φορτίων όπως τρέιλερ ψυγεία, containers, οχήµατα, φορτηγά, µηχανήµατα, γενικό φορτίο, κ.α.

Συνοπτικά τα εβδοµαδιαία δροµολόγια των πλοίων της εταιρείας : 

• Rο/Rο “AKRITAS” εβδομαδιαία εμπορική γραμμή - Θεσσαλονίκη, Λεμεσός και Χάιφα • Rο/Rο “ALEXO” εβδομαδιαία εμπορική γραμμή - Λαύριο, Λεμεσός και Χάιφα • Container Vessel “ALASA” εβδομαδιαία εμπορική γραμμή - Πειραιά, Λεμεσός, Ashdod και Χάιφα.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Αυξήθηκε σημαντικά η βιομηχανική παραγωγή

«Προσφέρω 2% αξιόπιστο δάνειο σήμερα επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com »
selsumat@gmail.com  |  04:59

Με άνοδο έκλεισε την Μ. Πέμπτη το ΧΑΚ

« Προσφέρω 2% αξιόπιστο δάνειο σήμερα επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com »
selsumat@gmail.com  |  04:56

Αναθεωρήθηκε προς τα κάτω ο απολογισμός των νεκρών στη Σρι Λάνκα

« Προσφέρω 2% αξιόπιστο δάνειο σήμερα επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com »
matto gregio  |  04:52

Επτά φόνους ομολόγησε ο 35χρονος «Ορέστης»

«φέρει και η βουλή τις ευθύνες της και περισσότερο εκείνοι που τώρα φωνάζουν γιατί 2 φορές αρνήθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  21:20

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X