ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:11
 

Νέος πρόεδρος του CFA ο Παναγιώτης Μαυρομιχάλης

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών

Newsroom K

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus) εξέλεξε το νέο του διοικητικό συμβούλιο στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του. H σύνθεση του νέου διοικητικού αποτελείται από επτά μέλη, τα οποία κατέχουν πολυετή πείρα στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα. Νέος πρόεδρος εξελέγη ο Παναγιώτης Μαυρομιχάλης, με αντιπρόεδρο τον Χρύση Κασιουλή, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνουν ο Evgeny Tarakanov ως γραμματέας, ο Στέφανος Λαζάρου ως ταμίας και οι Δημήτρης Δημητρίου, Ζήνων Παπαφιλίππου, και Διονύσης Σινανός ως μέλη.

Στις προτεραιότητες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του CFA Society Cyprus είναι η ανάπτυξη του τομέα των συμβούλων επενδύσεων στην Κύπρο, μέσα από την υποστήριξη των υποψήφιων κατόχων του τίτλου CFA, τη διοργάνωση του διαγωνισμού CFA Research Challenge και την παροχή ευκαιριών διαρκούς επαγγελματικής ανάπτυξης στα μέλη του, καθώς επίσης και η ενίσχυση των ρυθμιστικών Αρχών και της κυβέρνησης με την παροχή τεχνογνωσίας από μέλη του Συνδέσμου, αλλά και η αντιμετώπιση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού μέσα από την Πρωτοβουλία Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού που έχει αναπτύξει ο CFA Society Cyprus.

Αναφερόμενος στο έργο του νέου ΔΣ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Παναγιώτης Μαυρομιχάλης, επισήμανε το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος, τονίζοντας τα οφέλη που μπορεί να έχει ο χρηματοοικονομικός τομέας της Κύπρου μέσα από την ενεργό συμμετοχή του CFA Society Cyprus στα κοινά. Ο κ. Μαυρομιχάλης έκανε ιδιαίτερη μνεία στο πρόγραμμα που εφαρμόζει από πέρσι ο Σύνδεσμος για την αντιμετώπιση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού, το οποίο, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, αναμένεται φέτος να επεκταθεί με διαλέξεις από ειδικά εκπαιδευμένα μέλη του CFA Society Cyprus και σε δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο να επιμορφώσει το ακροατήριο με τις βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες και τις κύριες αρχές της ορθολογικής διαχείρισης χρημάτων και οικονομικού προγραμματισμού.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus) είναι ο τοπικός σύνδεσμος στην Κύπρο του Ινστιτούτου CFA, το οποίο εδρεύει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και αριθμεί πάνω από 160.000 μέλη σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας σε εξειδικευμένους χρηματοοικονομικούς αναλυτές, κατόπιν αυστηρών εξετάσεων, την κορυφαία πιστοποίηση CFA (Chartered Financial Analyst). Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 2003 και σήμερα αριθμεί πάνω από 160 μέλη, τα οποία έχουν όλα αποκτήσει την πιστοποίηση του CFA και αντιπροσωπεύουν όλες τις μεγάλες τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες της Κύπρου. Ως πιστοποιημένοι χρηματοοικονομικοί αναλυτές από το Ινστιτούτο CFA, τα μέλη του Συνδέσμου είναι τα πλέον καταρτισμένα σε θεωρητικό, αλλά και πρακτικό επίπεδο άτομα για να αναλύουν θέματα σχετικά με την Χρηματοοικονομική Επιστήμη και ειδικότερα τις επενδύσεις.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X