ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέος πρόεδρος του CFA ο Παναγιώτης Μαυρομιχάλης

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών

Newsroom K

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus) εξέλεξε το νέο του διοικητικό συμβούλιο στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του. H σύνθεση του νέου διοικητικού αποτελείται από επτά μέλη, τα οποία κατέχουν πολυετή πείρα στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα. Νέος πρόεδρος εξελέγη ο Παναγιώτης Μαυρομιχάλης, με αντιπρόεδρο τον Χρύση Κασιουλή, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνουν ο Evgeny Tarakanov ως γραμματέας, ο Στέφανος Λαζάρου ως ταμίας και οι Δημήτρης Δημητρίου, Ζήνων Παπαφιλίππου, και Διονύσης Σινανός ως μέλη.

Στις προτεραιότητες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του CFA Society Cyprus είναι η ανάπτυξη του τομέα των συμβούλων επενδύσεων στην Κύπρο, μέσα από την υποστήριξη των υποψήφιων κατόχων του τίτλου CFA, τη διοργάνωση του διαγωνισμού CFA Research Challenge και την παροχή ευκαιριών διαρκούς επαγγελματικής ανάπτυξης στα μέλη του, καθώς επίσης και η ενίσχυση των ρυθμιστικών Αρχών και της κυβέρνησης με την παροχή τεχνογνωσίας από μέλη του Συνδέσμου, αλλά και η αντιμετώπιση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού μέσα από την Πρωτοβουλία Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού που έχει αναπτύξει ο CFA Society Cyprus.

Αναφερόμενος στο έργο του νέου ΔΣ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Παναγιώτης Μαυρομιχάλης, επισήμανε το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος, τονίζοντας τα οφέλη που μπορεί να έχει ο χρηματοοικονομικός τομέας της Κύπρου μέσα από την ενεργό συμμετοχή του CFA Society Cyprus στα κοινά. Ο κ. Μαυρομιχάλης έκανε ιδιαίτερη μνεία στο πρόγραμμα που εφαρμόζει από πέρσι ο Σύνδεσμος για την αντιμετώπιση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού, το οποίο, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, αναμένεται φέτος να επεκταθεί με διαλέξεις από ειδικά εκπαιδευμένα μέλη του CFA Society Cyprus και σε δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο να επιμορφώσει το ακροατήριο με τις βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες και τις κύριες αρχές της ορθολογικής διαχείρισης χρημάτων και οικονομικού προγραμματισμού.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus) είναι ο τοπικός σύνδεσμος στην Κύπρο του Ινστιτούτου CFA, το οποίο εδρεύει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και αριθμεί πάνω από 160.000 μέλη σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας σε εξειδικευμένους χρηματοοικονομικούς αναλυτές, κατόπιν αυστηρών εξετάσεων, την κορυφαία πιστοποίηση CFA (Chartered Financial Analyst). Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 2003 και σήμερα αριθμεί πάνω από 160 μέλη, τα οποία έχουν όλα αποκτήσει την πιστοποίηση του CFA και αντιπροσωπεύουν όλες τις μεγάλες τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες της Κύπρου. Ως πιστοποιημένοι χρηματοοικονομικοί αναλυτές από το Ινστιτούτο CFA, τα μέλη του Συνδέσμου είναι τα πλέον καταρτισμένα σε θεωρητικό, αλλά και πρακτικό επίπεδο άτομα για να αναλύουν θέματα σχετικά με την Χρηματοοικονομική Επιστήμη και ειδικότερα τις επενδύσεις.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ έχει στόχο, τόσο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τους νοσούντες και τις οικογένειές τους, όσο και για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Με χρηματική δωρεά στη Στέγη Ευγηρίας «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, η φαρμακοβιομηχανία Remedica

Η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην κοινωνία και να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας αλλά και των ευάλωτων ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X