ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέος χρόνος και νέο όνομα για το ερευνητικό κέντρο Rise Up

To Κέντρο υιοθετεί και ένα νέο λογότυπο το οποίο αποτελεί μετεξέλιξη του προηγούμενου και μετατρέπεται από μια δισδιάστατη μορφή σε τρισδιάστατη

Δελτίο Τύπου

Νέα εποχή για το Κέντρο Αριστείας RISE Up - το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας στην Κύπρο που ειδικεύεται σε διαδραστικά μέσα, έξυπνα συστήματα και αναδυόμενες τεχνολογίες - με την μετονομασία του σε Κέντρο Αριστείας CYENS.

Η λέξη «cyens» είναι ένας παλιός τρόπος γραφής της λέξης «scion», η οποία σημαίνει βλαστάρι, μια νέα αρχή πάνω σε έναν εύρωστο, πλήρως ανεπτυγμένο οργανισμό. Για το Κέντρο το όνομα σημαίνει ακριβώς αυτό. Ταυτόχρονα, το ακουστικό παιχνίδι με τη λέξη «science» που σημαίνει «επιστήμη», υποδεικνύει και την ιδιότητα του Κέντρου ως σημείο επιστημονικής έρευνας και πειραματισμού.

Το Κέντρο, ως το προϊόν της συνεργασίας των τριών δημοσίων πανεπιστημίων της Κύπρου -Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ανοικτό Πανεπιστήμιο, καθώς και των δυο γνωστών επιστημονικών οργανισμών, Max Plank Institute of Informatics και University College London - υπό την καθοδήγηση του Δήμου Λευκωσίας, βρίσκεται τώρα σε φάση έντονης ανάπτυξης, με διευρυμένους στόχους και δραστηριότητες, με νέο όνομα και νέα διεύθυνση.

Το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2018, με μια μικρή ομάδα υπαλλήλων, και έφτασε στο τέλος του 2020 με περισσότερους από 85 ερευνητές και άλλο προσωπικό, με απώτερο στόχο να συνεχίσει την ανοδική αυτή πορεία, ξεπερνώντας τους 120 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Αντικατοπτρίζοντας την ανάπτυξη αυτή, όλοι οι υπάλληλοι και λειτουργίες του Κέντρου μετακομίζουν σύντομα στο νέο -και τελικό- χώρο, στην Πλατεία Δημαρχίας στην εντός των τειχών Λευκωσία.

Ταυτόχρονα με τη νέα ονομασία, το Κέντρο υιοθετεί και ένα νέο λογότυπο το οποίο αποτελεί μετεξέλιξη του προηγούμενου και μετατρέπεται από μια δισδιάστατη μορφή σε τρισδιάστατη. Το νέο λογότυπο αντικατοπτρίζει την εξειδίκευση του Κέντρου στη δημιουργία τρισδιάστατων αναπαραστάσεων της πραγματικότητας μας μέσω εικονικής αποτύπωσης και τρισδιάστατης αναπαραγωγής υποβοηθώντας την ανάλυση και εξεύρεση καινοτόμων προτάσεων σε διάφορους τομείς εφαρμογών.

Παράλληλα με την αλλαγή ονόματος και λογότυπου, έχει σχεδιαστεί μια νέα ιστοσελίδα, www.cyens.org.cy . Με ανανεωμένο σχεδιασμό, στόχος της νέας σελίδας είναι η ενδελεχής ενημέρωση του επισκέπτη ως προς την δράση του Κέντρου σε θέματα έρευνας, ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προοπτικών συνεργασίας με το Κέντρο καθώς και συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις.

Ο Διευθυντής Έρευνας του CYENS, Καθ. Γιώργος Χρυσάνθου, σχολίασε ότι «Παρά τις δυσκολίες του περασμένου έτους, το Κέντρο μας έκανε σημαντική πρόοδο στην αύξηση της ερευνητικής μας παραγωγής, στην δημιουργία διεθνών συνεργασιών και στην ουσιαστική συνεισφορά στην κοινωνία. Η απορρόφηση των ψηφιακών τεχνολογιών επιταχύνθηκε για την αντιμετώπιση δυσκολιών που προέκυψαν λόγω της πανδημίας. Αυτό καθιστά την τεχνογνωσία και τις ικανότητες μας, ακόμη πιο σημαντικές και απαραίτητες. Η μετακόμιση στην Πλατεία Δημαρχίας, αλλά και το νέο όνομα CYENS Centre of Excellence, τονίζουν το στόχο μας να μπολιάσουμε ποιοτικά και ουσιαστικά το οικοσύστημα της έρευνας και καινοτομίας στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, στα διαδραστικά μέσα, στην έξυπνη πόλη».

Σε δήλωσή του ο Επιχειρησιακός Διευθυντής, κύριος Νέστορας Νεστορίδης, τόνισε ότι: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το όνομα του Κέντρου έχει αλλάξει από την πρώτη Ιανουαρίου 2021, σηματοδοτώντας μια νέα αρχή. Αυτή η νέα αρχή αντικατοπτρίζει την εστίαση του Κέντρου στο μέλλον. Ταυτόχρονα μας επιτρέπει, να καθιερώσουμε το Κέντρο μας ως τον πλέον καινοτόμο και αξιόπιστο συνεργάτη στους τομείς των διαδραστικών μέσων, έξυπνων συστημάτων και αναδυόμενων τεχνολογιών μέσω της παγκοσμίου εμβέλειας έρευνας που διεξάγουμε. Μεγαλύτερη μας προτεραιότητα παραμένει η δέσμευση μας στην κοινωνία, στους συνεργάτες και συνεταίρους μας. Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε ξανά στον δικό μας κόσμο καινοτομίας».

Χαιρετίζοντας αυτή την χρονιά που φέρνει νέες εξελίξεις στο Κέντρο με την αλλαγή του ονόματος και τη μετακόμιση του στις νέες εγκαταστάσεις του, ο Δήμαρχος Λευκωσίας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, δήλωσε ότι “Tο Κέντρο Αριστείας CYENS, με συντονιστή το Δήμο Λευκωσίας, αποτελεί κομμάτι της πόλης και αναπόσπαστο μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του Δήμου για βιώσιμη αστική ανάπτυξη. Το κέντρο CYENS που βρίσκεται στην καρδιά της Συνοικίας Δημιουργικών Επιχειρήσεων, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, δίπλα από την νεκρή ζώνη και από το κτίριο του Δημαρχείου, ενισχύει το οικοσύστημα και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής ως κόμβος καινοτόμου επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.”

Το όραμα και στόχοι του Κέντρου παραμένουν οι ίδιοι: Η ανάληψη και διεξαγωγή παγκοσμίου επιπέδου επιστημονικής έρευνας για την προώθηση καινοτόμου σκέψης μέσα από πολλαπλούς επιχειρηματικούς τομείς, δημιουργώντας κοινωνικό και οικονομικό όφελος. Μέσω των συνεργειών μεταξύ των διεπιστημονικών ομάδων που απαρτίζουν το CYENS, οι επακόλουθες προσφερόμενες λύσεις θα έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση