ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ντουμπάι: Στήνουν, με 35 δισ. δολ., το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο (εικόνες)

Όταν ολοκληρωθεί, το Διεθνές Αεροδρόμιο Αλ Μακτούμ θα διαθέτει 400 πύλες και τη δυνατότητα να εξυπηρετεί έως και 260 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως

Να αποκτήσουν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο έχουν βαλθεί οι Αρχές στο Ντουμπάι, προωθώντας την υλοποίηση μιας επένδυσης ύψους 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οπως αναφέρει στον ιστοχώρο του το δίκτυο Al Jazeera, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες επέκτασης του (υπάρχοντος) Διεθνούς Αεροδρομίου Αλ Μακτούμ, το οποίο, όταν ολοκληρωθεί, θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος του Ντουμπάι, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, δήλωσε την Κυριακή ότι το νέο αεροδρόμιο θα είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από το σημερινό Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι (Dubai International Airport).

Οταν ολοκληρωθεί, το Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum θα διαθέτει πέντε διαδρόμους, 400 πύλες και τη δυνατότητα να εξυπηρετεί έως και 260 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί επισήμως.

Ολες οι λειτουργίες του Dubai International Airport πρόκειται να μεταφερθούν, δε, σταδιακά τα επόμενα χρόνια, στο Al Maktoum International Airport.

«Το Ντουμπάι θα γίνει το αεροδρόμιο του κόσμου, το λιμάνι του και το νέο παγκόσμιο κέντρο», διακηρύσσει ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ.

Ο Πολ Γκρίφιθς, διευθύνων σύμβουλος της Dubai Airports, δήλωσε ότι αυτές οι κινήσεις πρόκειται να εδραιώσουν το Ντουμπάι ως κορυφαίο διεθνώς κόμβο αερομεταφορών.

Σχεδόν 87 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από εκεί πέρυσι στην πορεία τους προς ποικίλους αεροπορικούς προορισμούς, ξεπερνώντας τα προ-πανδημικά επίπεδα, ενώ το Ντουμπάι ανακοίνωσε το 2023 και ένα άλλο ρεκόρ: 17,15 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό.

Πηγή: Al Jazeera

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση