ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο ΟΝΕΚ ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό: «Μη μένεις απλά θεατής, γίνε ο πρωταγωνιστής και σπάσε τον κύκλο του εκφοβισμού»

Δελτίο Τύπου

To ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού, τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Όλοι έτυχε σε κάποια στιγμή να βρεθούμε μπροστά σε φαινόμενα εκφοβισμού, περιορίζοντας τον ρόλο μας σε αυτόν του «παρατηρητή».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, στις 24 Φεβρουαρίου 2023, θα διεξάγει δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση της εκστρατείας, «Μη μένεις απλά θεατής, γίνε ο πρωταγωνιστής και σπάσε τον κύκλο του εκφοβισμού», για σκοπούς πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού. Σε αντίθεση με άλλες εκστρατείες που εστιάζουν στον θύτη ή το θύμα, ο ΟΝΕΚ απευθύνεται στον ρόλο-κλειδί που κατέχει ο παρατηρητής σε αυτές τις περιπτώσεις.   

Το Τμήμα Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνεργασία με τον ΟΝΕΚ, προσφέρει για την εκστρατεία ενημερωτικό υλικό και άλλες σχετικές πληροφορίες γύρω από τον σχολικό εκφοβισμό, που ετοίμασε το τμήμα υπό την καθοδήγηση της Δρ. Ανθής Λούτσιου.

Το παρών του στην εκδήλωση θα δώσει και ο πρωταγωνιστής της εκστρατείας, ο χρυσός αθλητής της ενόργανης Μάριος Γεωργίου, για να μιλήσει για τις σημαντικές επιδράσεις του εκφοβισμού, με αφορμή και τις δικές του εμπειρίες.

Μάθε περισσότερα εδώ:

https://onek.org.cy/scholikos-ekfovismos/

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση