ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΟΕΒ: Απαράδεκτη η επιβολή φοίτησης παιδιών αποκλειστικά σε Δημόσια Νηπιαγωγεία

Σε κανένα σύγχρονο και ευνομούμενο κράτος δεν επιβάλλεται δια νόμου η υποχρεωτική φοίτηση παιδιών μόνο στον δημόσιο τομέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) θεωρεί αδικαιολόγητη, άδικη και ζημιογόνα την στέρηση του δικαιώματος επιλογής φοίτησης των παιδιών άνω των τεσσάρων ετών σε ιδιωτικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία και την επιβολή υποχρεωτικής φοίτησης αποκλειστικά σε δημόσια νηπιαγωγεία. Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία αναφέρει ότι, σε κανένα σύγχρονο και ευνομούμενο κράτος δεν επιβάλλεται δια νόμου η υποχρεωτική φοίτηση παιδιών μόνο στον δημόσιο τομέα, σε καμία βαθμίδα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Προσθέτει ότι οι ιδιωτικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία μέσω της υψηλής ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, σε ένα διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και σε κάποιες περιπτώσεις ξενόγλωσσα, ενισχύουν την συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, ειδικά των μητέρων και συμβάλλουν στις προσπάθειες για αναστροφή της υπογεννητικότητας.

Επισημαίνει ότι η πολιτεία, ανταποκρινόμενη στις εισηγήσεις που η ΟΕΒ μαζί με τον Σύνδεσμο Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΙΠΕΚ) υπέβαλαν προ πολλού, κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντική Ευρωπαϊκή επιδότηση μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η στοχευμένη στήριξη παιδιών και γονέων, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, για φοίτηση σε υφιστάμενες εγκεκριμένες δομές.

Η επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος επιδότησης για τα παιδιά ηλικίας μέχρι τεσσάρων ετών από το Υφυπουργείο Πρόνοιας, καταδεικνύει πως αποτελεί μονόδρομο η επέκταση του από το Υπουργείο Παιδείας και για τα παιδιά πέραν των τεσσάρων ετών.

Η ΟΕΒ καλεί τα κοινοβουλευτικά κόμματα να επιτρέψουν στο Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει με την υλοποίηση των στρατηγικών σχεδιασμών χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση