ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι βρετανικές αρχές στρέφονται κατά της Ryanair

Eπειδή δεν έχει καταβάλει τις αποζημιώσεις σε Βρετανούς επιβάτες των οποίων οι πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας απεργιών

ΠΗΓΗ: Reuters

Οι αρμόδιες αρχές αερομεταφορών της Βρετανίας είναι έτοιμες να κινηθούν νομικά κατά της ιρλανδικής Ryanair, επειδή δεν έχει καταβάλει τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις σε Βρετανούς επιβάτες των οποίων οι πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας απεργιών τη θερινή περίοδο.

Σε δήλωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA) αναφέρει ότι στο πλαίσιο των 261 κανόνων της Ε.Ε. περί αποζημίωσης από πλευράς αερομεταφορέων δεν υπάρχει κάποιος που να εξαιρεί την περίπτωση των απεργιών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τις αρχές της χρονιάς αλλά ειδικότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είχαν οργανωθεί αλλεπάλληλες απεργίες από τα σωματεία των πιλότων και των αεροσυνοδών της Ryanair σε διαφορετικές χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Υπήρξαν επίσης και συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ταυτόχρονα. Ως αποτέλεσμα, ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις και προκλήθηκαν προβλήματα στη μετακίνηση σχεδόν 100.000 ατόμων.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η διοίκηση του ιρλανδικού αερομεταφορέα ανέφερε ότι δεν κατέβαλε αποζημιώσεις, επειδή θεωρούσε πως αυτό δεν προβλεπόταν όταν οι ακυρώσεις πτήσεων προκαλούνταν από απεργίες. Και αυτό το σκεπτικό της βασίζεται σε δικαστικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα, δικαστήρια σε Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία έχουν ήδη αποφανθεί ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνιστούν εξαιρετικές περιστάσεις και δεν υπάγονται στους 261 ευρωπαϊκούς κανόνες περί αποζημιώσεων.

Αναλυτές του κλάδου αερομεταφορών επισημαίνουν, τέλος, ότι η Lufthansa και η British Airways δεν υποχρεώθηκαν σε αποζημιώσεις λόγω πρόσφατων απεργιών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X