ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί εντός και εκτός Κύπρου για το τριήμερο

Σε πρώτη ζήτηση τα ταξίδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο 100% οι πληρότητες στα ορεινά καταλύματα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Κτύπησαν κόκκινο οι κρατήσεις για ολιγοήμερες διακοπές, με αφορμή το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με το ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερα ζεστό φέτος, τόσο για εντός όσο και για ταξίδια εκτός Κύπρου με τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων (από Κύπρο) να κυμαίνονται φέτος στα επίπεδα του 2019. Σύμφωνα με τον επίτιμο πρόεδρο του ACTA Άκη Κελλεπέσιη, δημοφιλέστερος προορισμός για το τριήμερο είναι η Αθήνα, για την οποία ένεκα της ζήτησης, έχουν αυξηθεί και οι αεροπορικές θέσεις. Μεγάλος αριθμός Κυπριων έχει επιλέξει να περάσει το εορταστικό τριήμερο στην Θεσσαλονίκη, ενώ ψηλά σε ζήτηση είναι και ευρωπαϊκοί προορισμοί όπως Βιέννη, Ρώμη, Παρίσι και Λονδίνο.

Προτίμησαν τα ορεινά

Από τον Σεπτέμβριο, με το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών, άρχισαν και οι πρώτες κρατήσεις για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Σε μεγάλο βαθμό οι αναζητήσεις του εγχώριου τουρισμού κινήθηκαν φέτος στα ορεινά καταλύματα, που από τις αρχές Οκτωβρίου άρχισαν να καταγράφουν πληρότητες μέχρι 100%. Όπως δηλώνει στην «Κ» ο πρόεδρος ΠΑΣΥΞΕ Ορεινών, Ανδρέας Μαντάλας, οι κρατήσεις τριημέρου θυμίζουν Δεκαπενταύγουστο, με το 99% των κρατήσεων να αφορούν εγχώριους τουρίστες.

Όπως εξήγησε ο γεν. διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσσουνίδης, το ενδιαφέρον και οι κρατήσεις για τα ορεινά καταλύματα, αυξάνονται σταδιακά χρόνο με τον χρόνο, ως αποτέλεσμα των αναβαθμίσεων και των επενδύσεων τα τελευταία χρόνια στις μονάδες των ορεινών. Στα θετικά προσμετράται και το χαμηλότερο κόστος διανυκτέρευσης, συγκριτικά με μεγάλο αριθμό καταλυμάτων στις παράλιες περιοχές.

Γύρω στο 80% κυμαίνονται οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Πάφου, ακολουθεί η ελεύθερη Αμμόχωστος με 65-70%

Ωστόσο ψηλές πληρότητες καταγράφονται και στις υπόλοιπες περιοχές. Σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΞΕ, μετά το 100% των ορεινών περιοχών, ακολουθεί η Πάφος που κινείται σε πληρότητες 80%, γύρω στο 65-70% Αγία Νάπα και Πρωταράς, γύρω στο 65% οι πληρότητες που καταγράφουν τα καταλύματα της Λεμεσού και λίγο πιο κάτω βρίσκεται η Λάρνακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πελατολόγιο στα ξενοδοχεία των παραλιακών περιοχών περιλαμβάνει κυρίως εισερχόμενο τουρισμό. Για παράδειγμα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, τα ξενοδοχεία δουλεύουν αυτό το διάστημα κυρίως με Βρετανούς και Γερμανούς, αναφέρει ο Δώρος Τάκκας, πρόεδρος  του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου. Το προσεχές τριήμερο η επισκεψιμότητα θα ενισχυθεί και με εγχώριο τουρισμό. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την Πάφο.

Οι ψηλές πληρότητες για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου θεωρούνται ως ένας καλός επίλογος της φετινής καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν. Από τα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται ότι αριθμός ξενοδοχειακών μονάδων θα αρχίσουν να κλείνουν για την χειμερινή περίοδο, μειώνοντας σημαντικά τον αριθμό διαθέσιμων κλινών στην Κύπρο για τους επόμενους πέντε μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση