ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι κυριότερες αλλαγές στο Διάταγμα Απασχόλησης Φοιτητών από Τρίτες Χώρες

Όλες οι πληροφορίες

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Τις κυριότερες αλλαγές που έχουν επέλθει στο αναθεωρημένο Διάταγμα για την Απασχόληση Αλλοδαπών Φοιτητών από Τρίτες Χώρες και το οποίο δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας τη Μεγάλη Πέμπτη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Όπως αναφέρει η ΟΕΒ, στην οικονομική δραστηριότητα Εμπόριο - Επισκευές έχουν προστεθεί τα επαγγέλματα του πωλητή/πωλήτριας λιανικού εμπορίου (υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγείται έλεγχος της αγοράς εργασίας) και του αχθοφόρου φορτοεκφορτώσεων και στο λιανικό εμπόριο.

Στην οικονομική δραστηριότητα Γεωργία – Κτηνοτροφία – Αλιεία προστέθηκαν τα Καταφύγια για Ξενοδοχεία Ζώων και παράλληλα έγινε προσθήκη του επαγγέλματος φροντιστής/στρια ζώων.

Η οικονομική δραστηριότητα του Επισιτιστικού Κλάδου συγχωνεύεται με τα Εστιατόρια/Κέντρα αναψυχής για σκοπούς ομοιομορφίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Διάταγμα επιτρέπεται η απασχόληση φοιτητών από τρίτες χώρες, οι οποίοι βρίσκονταν στη Δημοκρατία κατά την 1η Μαρτίου 2024 (αντί 31/10/22 που ίσχυε).

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ στο τηλ. 22-643000.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση