ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι πρώτες εικόνες από το ανοικτό μουσείο των Πλατρών

Κατατέθηκε ο θεμέλιος λίθος, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του Σεπτεμβρίου

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί το ανοικτό Μουσείο των Πλατρών. Μιλώντας στην «Κ» ο κοινοτάρχης Πλατρών Παναγιώτης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες για τον εκθεσιακό χώρο, ο οποίος θα αποτελεί την αφετηρία για μια βόλτα σε ιστορικά σημεία των Πλατρών. Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου για το νέο εκθεσιακό χώρο από τον έπαρχο Λεμεσού, και αναμένεται ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί. Πρόκειται για έργο ύψους 330 χιλιάδων ευρώ, το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από κονδύλια της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους και από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το έργο έχει αναλάβει η εταιρεία Paraschos Industrial και τα αρχιτεκτονικά γραφεία Architecture Design Practice (ADP) και A. Stylianou Architects και περιλαμβάνει καφετέρια για τους επισκέπτες, παιδότοπο και χώρο εκδηλώσεων, για να φιλοξενεί τις εκδηλώσεις της κοινότητας.

Με την ολοκλήρωση του έργου ανοίγουν ουσιαστικά νέες προοπτικές στην προσπάθεια προώθησης της ιστορίας των Πλατρών, καθώς ο εκθεσιακός χώρος συμπληρώνει τα υπόλοιπα τέσσερα σημεία που έχουν επιλεγεί για να αναδείξουν προσωπικότητες που την ανέδειξαν με την επίσκεψη τους και στιγμές από την ιστορία των Πλατρών όπως:

- Η γωνιά της Βασιλικής Οικογένειας της Αγγλίας

Αφιερωμένη στη Βασίλισσα Βικτώρια που επέλεξε τις Πλάτρες σαν κέντρο διοίκησης του Τροόδους και δημιούργησε όλη αυτή τη υποδομή που έφερε τις επενδύσεις και ανάδειξαν τις Πλάτρες σαν ένα μοναδικό θέρετρο της Μεσογείου

- Η γωνιά του Γιώργου Σεφέρη

Η διαδρομή Γιώργου Σεφέρη ξεκινάει από το Πολιτιστικό Κέντρο Πλατρών και την αίθουσα η οποία είναι αφιερωμένη στο όνομά του και φιλοξενεί μια μοναδική έκθεση για το Γιώργο Σεφέρη ως Άνθρωπο και ως Ποιητή.

- Η γωνιά του Βασιλιά της Αιγύπτου Φαρούκ και των πρώτων επενδυτών από τη Αίγυπτο

Οι οικογένειες Σκυριανίδης και Κυπριώτης θεμελίωσαν το Βασιλικό Θέρετρο των Πλατρών που και ο Βασιλιάς της Αιγύπτου Farouq επισκέφθηκε το 1944 και αργότερα το 1946 επιλέγει πάλι τις Πλάτρες σαν βάση για να ανακαλύψει ολόκληρο το νησί.

- Η γωνιά της Daphne du Maurier, της συγγραφέα του best seller- Rebecca.

Παράλληλα με το ανοικτό μουσείο, προχωρά η πρωτοβουλία Lodge project η οποία θα λειτουργήσει συνδυαστικά με το έργο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιχειρηματικότητας το οποίο έχει ως στόχο να στηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις της περιοχής και την δημιουργία σουβενίρ που να βασίζονται σε στιγμές από την ιστορία των Πλατρών.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών και αύξησης της επισκεψιμότητας στις Πλάτρες και ευρύτερα στις ορεινές περιοχές Τροόδους. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση