ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οξυγόνο για τουρισμό η άρση του λοκντάουν στο Η.Β, εκτιμά ο ΠΑΣΥΞΕ Πάφου

Τα δεδομένα δείχνουν καλύτερη φετινή σεζόν συγκριτικά με την περσινή

ΚΥΠΕ

Εμφανίζεται μια αρκετά καλή ροή κρατήσεων για ταξίδια, μετά την παρουσίαση του οδικού χάρτη για άρση του lockdown στη Βρετανία από τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, εκτιμά ο ΠΑΣΥΞΕ Πάφου. Την αύξηση κρατήσεων για ταξίδια στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα και με τις αναφορές των αεροπορικών και ταξιδιωτικών εταιρειών στη Βρετανία αμέσως μετά από την παρουσίαση του οδικού χάρτη από τον Μπόρις Τζόνσον, χαιρετίζει ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Ευριπίδης Λοϊζίδης.

Σε δηλώσεις τους στο ΚΥΠΕ ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως ο Βρετανός Πρωθυπουργός είπε ότι τα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό δε θα επιτραπούν πριν από τις 17 Μαΐου και αυτό εφόσον κριθεί ασφαλές από επιδημιολογική μελέτη που θα γίνει τον Απρίλιο. Μάλιστα, σημείωσε ο κ. Λοϊζίδης, οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν τα ταξίδια τους για την Κύπρο, στέλνοντας σχετική επιστολή από τις 17 Μάιου. Μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως είδαν μια σοβαρή ροή κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Πάφου μετά από τρεις μήνες, προσθέτοντας πως αυτό αποτελεί ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα.

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα και από το Ισραήλ αναμονή για Ρωσία

Σε σχέση με την αγορά του Ισραήλ ο κ. Λοιζίδης ανέφερε πως υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα μετά και την ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την 1η Απριλίου, ενώ αναμένεται και η ρωσική αγορά από την οποία δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε ακόμη λόγω και του εμβολίου που δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη από την Ευρώπη. Βασικά, εξήγησε, αναμένεται η έγκριση του εμβολίου των Ρώσων από την Ευρώπη γιατί έχουν δείξει ενδιαφέρον να ξεκινήσουν και αυτοί από τον Απρίλιο. Ο κ. Λοιζίδης ανέφερε πως κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες στην Πάφο θα αρχίσουν την επαναλειτουργία τους δειλά – δειλά τον Απρίλιο, αλλά στην πλειοψηφία τους τα ξενοδοχεία θα αρχίσουν την επαναλειτουργία τους, όπως εκτίμησε από 1η Μαίου και μετά.

Ερωτηθείς σχετικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το 2021 θα είναι καλύτερο από το καλοκαίρι του 2020 χωρίς ωστόσο εκτίμησε οι πληρότητες να μπορέσουν φέτος να αγγίξουν τα ποσοστά που κατέγραψαν οι πληρότητες την τουριστική σαιζόν του 2019. Ήδη πρόσθεσε χάθηκε το 40% των αφίξεων λόγω και της επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων μετά τον Απρίλιο μήνα. Επιπρόσθετα, σημείωσε, όλα θα εξαρτηθούν και από την ροή των πτήσεων αφού εκτιμάται πως κάποιες εξ αυτών θα αναστείλουν τα δρομολόγια τους. Εξέφρασε ωστόσο την αισιοδοξία ότι η αγορά θα ανοίξει, θα υπάρχει κινητικότητα και αρκετοί εργαζόμενοι θα επανέλθουν στις εργασίες τους. Πρόσθεσε πως οι ξενοδόχοι της Επαρχίας Πάφου θα τηρήσουν κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο τα μέτρα προστασίας θα είναι υψηλού επιπέδου .

Αναφερόμενος στη βρετανική αγορά ο κ. Λοϊζίδης είπε πως είναι πολύ μεγάλη αγορά, σημειώνοντας πως οι Βρετανοί προγραμματίζουν το ταξίδι τους μια φορά το χρόνο. Επεσήμανε ωστόσο πως η μόνη ανησυχία τους είναι η ετοιμότητα της Κύπρου ώστε να δεχτεί τους τουρίστες τον Μάιο. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς, λέγοντας πως το πρόγραμμα του εμβολιασμού πρέπει να διεκπεραιωθεί το συντομότερο δυνατό και πολύ πιο πριν από τον Σεπτέμβριο και «συγκεκριμένα την άνοιξη». Πρόσθεσε τέλος πως το να αγοράσει η Κυβέρνηση εμβόλια από αλλού είναι μονόδρομος και πρέπει να το πράξει άμεσα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση