ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πάνε σε διάλογο ΕΤΥΚ - Ελληνική μετά την παρέμβαση Αβέρωφ

Αναστέλλει τα απεργιακά μέτρα η ΕΤΥΚ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

O Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου καλεί την ΕΤΥΚ να αναστείλει τα απεργιακά μέτρα και τη διεύθυνση της Ελληνικής Τράπεζας να αναστείλει την απόφαση για απολύσεις και να προσέλθουν σε εποικοδομητικό διάλογο κάτω από το θεσμοθετημένο πλαίσιο του Υπουργείου Εργασίας.

"Σε μια περίοδο που ήδη βιώνουμε και στη χώρα μας τις επιπτώσεις μια τρίτης διεθνούς και μάλιστα πολλαπλής κρίσης, είναι αδήριτη η ανάγκη διατήρησης της εργασιακής ειρήνης και της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας", προσθέτει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση

Ευχαριστίες Ελληνικής 

Ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου «για την ουσιαστική παρέμβαση του για την διατήρηση της εργατικής ειρήνης», εκφράζει η Ελληνική Τράπεζα.

Σε ανακοίνωση, η Ελληνική Τράπεζα εκφράζει την δέσμευση της για συζήτηση, μέσω των θεσμοθετημένων διαδικασιών του Υπουργείου Εργασίας, όπως αναφέρει, «όλων των ανοιχτών ζητημάτων σε πνεύμα συνδιαλλαγής, διαφάνειας και συνεργασίας προς όφελος της Τράπεζας, των εργαζομένων και όλων των εμπλεκόμενων μερών, αποφεύγοντας την αχρείαστη και επιζήμια αντιπαράθεση».

«Στόχος μας είναι μια κατάληξη που θα διαφυλάξει έναν υγιή και εύρωστο Οργανισμό για το μέλλον», καταλήγει.

Αναστέλλει τα μέτρα η ΕΤΥΚ 

Η Γενική Γραμματεία της ΕΤΥΚ σε σημερινή συνεδρία της αξιολόγησε την πρόταση/εισήγηση του Πρόεδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Ελληνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με την ουσία της πρότασης του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου καλούνται οι δύο πλευρές,  ΕΤΥΚ και Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας, να αποσύρουν τις εκατέρωθεν απειλές και καλόπιστα να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου με βάσει τους υφιστάμενους θεσμούς και διαδικασίες.

Με βάσει την πρόταση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, η ΕΤΥΚ πρέπει να αναστείλει τα απεργιακά μέτρα που έχουν προγραμματισθεί για την ερχόμενη Τρίτη, 31/5/2022 (24ωρη προειδοποιητική απεργία στην Ελληνική Τράπεζα) και ταυτόχρονα η Ελληνική Τράπεζα να αποσύρει την απόφασή της για απολύσεις (πλεονασμούς) προσωπικού.

Αφού η ηγεσία της ΕΤΥΚ έλαβε υπ’ όψιν της ΟΛΕΣ τις παραμέτρους και τα δεδομένα της στιγμής και ιδιαίτερα ότι με βάσει τα πιο πάνω απομακρύνεται η απειλή απολύσεων (πλεονασμών), για τους υπαλλήλους της Ελληνικής Τράπεζας και σεβόμενη τους θεσμούς, τις διαδικασίες αλλά και τις υφιστάμενες Συλλογικές Συμβάσεις και νόμους αποφάσισε:

  1. Αναστολή των μέτρων (24ωρη προειδοποιητική απεργία) που είχε αποφασισθεί για την 31/5/2022.
  2. Η πιο πάνω αναστολή ισχύει νοουμένου ότι και η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας αποδεχτεί και εφαρμόσει την πρόταση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όλα τα πιο πάνω αποφασίσθηκαν με βάσει την πρόταση/παράκληση του κ.Αβέρωφ Νεοφύτου για να δοθεί η ευκαιρία να αναζητηθεί διέξοδος στο πρόβλημα μακριά από απειλές και εκβιασμούς.

Παράλληλα η ηγεσία της ΕΤΥΚ νοιώθει την υποχρέωση και μακριά από κομματικούς χρωματισμούς να συγχαρεί τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για την πρωτοβουλία και να τον ευχαριστήσει για την ουσιαστική εμπλοκή του.

Ταυτόχρονα, η ηγεσία της ΕΤΥΚ θέλει να συγχαρεί το σύνολο των Τραπεζικών Υπαλλήλων, που ως μια οικογένεια με συνΑΔΕΛΦΙΚΗ αγάπη και αλληλεγγύη έδωσαν δυναμικά και άμεσα το παρόν τους, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση την αποφασιστικότητά τους να προασπίσουν την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους.

Η ηγεσία της ΕΤΥΚ θέλει γι’ άλλη μια φορά να διαμηνύσει προς ΟΛΟΥΣ ότι ΣΥΝΕΤΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση των συναδέλφων που θα κατοχυρώνουν το μέλλον των ίδιων των συναδέλφων αλλά και των οικογενειών τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση