ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πανεπιστήμιο Frederick: Πιστοποίηση του πρώτου Τμήματος Φαρμακευτικής στην Κύπρο

Το Τμήμα και τα τρία προγράμματα σπουδών του αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή Εξωτερικής Αξιολόγησης

Δελτίο Τύπου

Το Πανεπιστήμιο Frederick ανακοινώνει την επιτυχή αξιολόγηση και πιστοποίηση του Τμήματος Φαρμακευτικής από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ).

Πρόκειται για το μοναδικό πιστοποιημένο Τμήμα Φαρμακευτικής που λειτουργεί σε Κυπριακό Πανεπιστήμιο, αντίστοιχο των τριών Τμημάτων Φαρμακευτικής της Ελλάδας (ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Πατρών). Το Τμήμα και τα τρία προγράμματα σπουδών του αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή Εξωτερικής Αξιολόγησης που καταρτίστηκε στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του Συμβουλίου του Φορέα ΔΙΠΑΕ. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Φαρμακευτικής θα προσφέρει τα προγράμματα σπουδών: Ενιαίο και Αδιάσπαστο Μάστερ στη Φαρμακευτική (Integrated Master), νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Προηγμένη Κοσμητολογία και Φυσικά Προϊόντα Υγείας και Διδακτορικό πρόγραμμα στη Φαρμακευτική, το πρώτο Διδακτορικό Πρόγραμμα στη Φαρμακευτική που προσφέρεται από Κυπριακό Πανεπιστήμιο.

Η αξιολόγηση περιλάμβανε αναλυτική μελέτη των προγραμμάτων σπουδών από την Επιτροπή Εξωτερικής Αξιολόγησης, συναντήσεις της Επιτροπής με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου, την Επιτροπή Εσωτερικής Ποιότητας, τον Πρόεδρο του Τμήματος και την Κοσμήτορα της Σχολής, τους Συντονιστές των προγραμμάτων σπουδών, μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού, μέλη του διοικητικού προσωπικού, φοιτητές/τριες και απόφοιτους του Πτυχίου Φαρμακευτικής και του Μάστερ της Κλινικής Φαρμακευτικής. Έγινε επιθεώρηση των γενικότερων εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου (βιβλιοθήκη, αίθουσες υπολογιστών, αίθουσες διδασκαλίας κλπ.) καθώς και των εργαστηριακών υποδομών του Τμήματος. Η τελική έκθεση αξιολόγησης περιλάμβανε ιδιαίτερα θετικά σχόλια για το αξιόλογο και εξειδικευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό του Τμήματος αλλά και για τα υπερσύγχρονα εργαστήρια που χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς.

Ενιαίο και Αδιάσπαστο Μάστερ στην Φαρμακευτική (Integrated Master, 5 έτη)

Το πρόγραμμα απολήγει σε ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών Μάστερ και παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε οι απόφοιτοι/ες να ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις του φαρμακευτικού επαγγέλματος. Οι φοιτητές/τριες εκπαιδεύονται σε ιδιόκτητα, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό.

Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Προηγμένη Κοσμητολογία και Φυσικά Προϊόντα Υγείας

Πρόκειται για ένα μοναδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα που προσφέρει στους/στις απόφοιτους/ες εξειδικευμένη εκπαίδευση στην Επιστήμη των Καλλυντικών και των Φυσικών Προϊόντων που σχετίζονται με την Υγεία. Τα δύο παράλληλα και συναφή αντικείμενα του Προγράμματος αλληλοσυμπληρώνονται θέτοντας τις βάσεις στη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων από τη φύση, με ζητούμενο το αποκλειστικό όφελος του ευρύτερου κοινού. Γενικός σκοπός του προγράμματος είναι να ετοιμάσει ειδικούς/ές επιστήμονες στην έρευνα και παραγωγή, στον έλεγχο ποιότητας και στη διακίνηση καλλυντικών και φυσικών προϊόντων υγείας.

Διδακτορικό στη Φαρμακευτική

Πρόκειται για το μοναδικό διδακτορικό πρόγραμμα που προσφέρεται από Κυπριακό ακαδημαϊκό ίδρυμα στη Φαρμακευτική. Επικεντρώνεται στην έρευνα στοχεύοντας στην επέκταση των ορίων της γνώσης του πεδίου της Φαρμακευτικής. Στόχος του είναι η ανάπτυξη επιστημόνων που παρακολουθούν τις τελευταίες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις, υιοθετούν τη φιλοσοφία της κριτικής σκέψης βασισμένη σε τεκμήρια και προάγουν διεπιστημονικά και συνεργατικά τον τομέα της Υγείας εν γένει. Οι διδακτορικοί/ές φοιτητές/τριες επιλέγουν το αντικείμενο της έρευνάς τους με την κατάλληλη καθοδήγηση μελών Δ.Ε.Π. με εμπειρία στο εν λόγω αντικείμενο και η ολοκλήρωση του Προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση Διδακτορικού τίτλου σπουδών.

Αναφερόμενος στην πιστοποίηση του Τμήματος Φαρμακευτικής και των προγραμμάτων σπουδών που προσφέρει, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, δήλωσε: «Η επιτυχής αξιολόγηση και πιστοποίηση του Τμήματος Φαρμακευτικής, του πρώτου και μοναδικού Τμήματος Φαρμακευτικής στην Κύπρο, και η εξέλιξή του μέσα από τα προγράμματά του επισφραγίζει την ποιότητα του επιστημονικού, ερευνητικού και διδακτικού έργου που επιτελείται στο Τμήμα. Θέλω να συγχαρώ το ακαδημαϊκό, ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό για την εξαιρετική αυτή επιτυχία. Το Τμήμα βρίσκεται πλέον σε πλήρη ανάπτυξη μέσα από τα πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών που θα προσφέρει και την υψηλού επιπέδου επιτελούμενη ερευνητική του δραστηριότητα. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για τους/τις φοιτητές/τριες και τους/τις απόφοιτους/ες του Τμήματος για τα επιτεύγματά τους. Με αυτή την επιτυχία, το Τμήμα θέτει τις βάσεις για την υλοποίηση του στόχου του Πανεπιστημίου Frederick για ανάπτυξη στον χώρο των Επιστημών Υγείας, όπως περιλαμβάνεται στον Στρατηγικό Σχεδιασμό του για το 2022-2030.»

Το Τμήμα Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Frederick διαθέτει πέντε άρτια εξοπλισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια, τα οποία χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς σκοπούς και τρία ερευνητικά εργαστήρια τα οποία εξυπηρετούν τις ανάγκες τριών ερευνητικών μονάδων που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του Τμήματος Φαρμακευτικής και εστιάζουν σε έρευνα στους τομείς της Πυρηνικής Φυσικής στην Ιατρική, της Βιοχημείας, Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας και της Σύνθεσης και Αξιολόγησης Φαρμάκων.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.frederick.ac.cy ή επικοινωνήστε με το Γραφείο Εισδοχής στη Λευκωσία (22394394) ή στη Λεμεσό (25730975) ή μέσω email στο info@frederick.ac.cy.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση