ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας - Προσανατολισμένο προς το μέλλον

#1 σε Κύπρο και Ελλάδα, στον τομέα των Επιχειρήσεων και των Οικονομικών

ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟ στην έρευνα, την καινοτομία και τις αναδυόμενες τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης ως κινητήριες δυνάμεις του μέλλοντος, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διακρίνεται για τα προγράμματα αιχμής που προσφέρει και τη δυναμική και πρωτοπόρο συμβολή του στα ψηφιακά νομίσματα και την τεχνολογία Blockchain.

Τα αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης Times Higher Education (THE) World University Rankings 2022 κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα 601-800 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, αξιολογώντας την επίδοσή του στους βασικούς πυλώνες της διδασκαλίας, της έρευνας, της μεταφοράς της γνώσης, καθώς και της διεθνούς εμβέλειας. Αντίστοιχα, το Πανεπιστήμιο τοποθετείται ανάμεσα στα 250 καλύτερα πανεπιστήμια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έκτο, μαζί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη λίστα των καλύτερων πανεπιστημίων της Κύπρου και της Ελλάδας.

#1 σε Κύπρο και Ελλάδα, στον τομέα των Επιχειρήσεων και των Οικονομικών

Με το πνεύμα καινοτομίας που διακρίνει τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεών του, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αναγνωρίστηκε φέτος από την ετήσια κατάταξη Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2022 μεταξύ των 201-250 καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως στον τομέα Επιχειρήσεων και Οικονομικών. Αυτή η κατάταξη το τοποθετεί ως το #1 πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα, και #47 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αυτό τον τομέα.

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας προσανατολίζεται:

• στην κατεύθυνση των Μοντέλων Πρόβλεψης, ειδικά μέσω της διοργάνωσης των διακεκριμένων M Competitions
• στην κατεύθυνση του Blockchain και των ψηφιακών νομισμάτων, όπου το Πανεπιστήμιο πρωτοπορεί παγκοσμίως, τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην έρευνα
• στην κατεύθυνση της Διοίκησης και του Μάρκετινγκ με έμφαση στην καινοτομία, στην επιχειρηματικότητα και σε εφαρμογές που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα προβλήματα (real-life applications).

#2 σε Κύπρο και Ελλάδα και #40 στην ΕΕ, στον Τομέα της Εκπαίδευσης

Τα τελευταία αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2022, κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μεταξύ των 201-250 καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως στον τομέα της Εκπαίδευσης. Αυτή η κατάταξη τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως το #2 πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα και ως το #40 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αυτό τον τομέα.

Πρωτοπόροι παγκοσμίως σε έρευνα και εκπαίδευση που αφορά Blockchain και κρυπτοστοιχεία

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο που προσέφερε πρόγραμμα σπουδών στα κρυπτονομίσματα, το 2014. Μέχρι σήμερα, έχει ήδη εκπαιδεύσει περισσότερους από 100.000 φοιτητές και φοιτήτριες μέσω ακαδημαϊκών ή άλλων προγραμμάτων, διαθέτει τη μεγαλύτερη ομάδα εξειδικευμένου διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού στον κόσμο, η οποία επικεντρώνεται στα κρυπτοστοιχεία (crypto-assets) και στο blockchain, και αποτελεί τον ακαδημαϊκό επικεφαλής του European Blockchain Observatory and Forum της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αξιοποιώντας τη σχεδόν δεκαετή πορεία ανάπτυξης και εφαρμογής της τεχνολογίας Blockchain, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοίνωσε πρόσφατα τη μετάβασή του στη metaverse εποχή. Το UNIC Open Metaverse Initiative του Τμήματος Ψηφιακής Καινοτομίας και του Ινστιτούτου για το Μέλλον (Institute for the Future, IFF) επικεντρώνεται στα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ζητήματα, καθώς και στα ζητήματα χάραξης πολιτικής που σχετίζονται με ανοιχτά και αποκεντρωμένα (decentralized) συστήματα και πρότυπα για το metaverse.

Διασφάλιση ακαδημαϊκής αριστείας σε συνθήκες πανδημίας

Η συνεχής αβεβαιότητα που επηρεάζει κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, καθιστά την ετοιμότητα για αλλαγή και προσαρμοστικότητα απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση και καταξίωση κάθε οργανισμού. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας παρακολουθεί στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Κύπρο και στον κόσμο και προσαρμόζει ανάλογα το υφιστάμενο στρατηγικό του σχέδιο (Contingency Academic Plan - CAP), ούτως ώστε να μη διακινδυνεύεται η ροή της ακαδημαϊκής πορείας των φοιτητών του αλλά ούτε και η ακεραιότητα της υγείας τους.

Κεφαλαιοποιώντας τη δεκαετή εμπειρία του στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο ήταν από την αρχή της πανδημίας σε θέση να συνεχίσει αδιάκοπα να διδάσκει τους φοιτητές του, είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης, καθώς και να διεξάγει κανονικά επιστημονική έρευνα με σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Η αντιμετώπιση της πανδημίας μέχρι σήμερα από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, δεν μπορεί παρά να εμπνέει εμπιστοσύνη για την ετοιμότητά του να διασφαλίζει ανά πάσα στιγμή, τόσο την ακαδημαϊκή πρόοδο, όσο και την ασφάλεια της υγείας των φοιτητών και φοιτητριών του.

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα προγράμματα σπουδών, τα κριτήρια και τη διαδικασία εισδοχής και μετεγγραφής, καθώς και για την υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας unic.ac.cy/el/apply/
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνούν με το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών τηλεφωνικά στο 22841528 ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση admissions@unic.ac.cy 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση