ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πάνω από 17.000 δρομείς και σπουδαίες επιδόσεις στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού

Χιλιάδες δρομείς -3.000 από το εξωτερικό- έτρεξαν στις έξι διαδρομές της διοργάνωσης

Δελτίο Τύπου

Με παγκύπριο ρεκόρ συμμετοχών στη Μαραθώνια διαδρομή (800 δρομείς) και εξαιρετικές επιδόσεις ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού, ο οποίος διεξήχθη το διήμερο 13 και 14 Απριλίου 2024. Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου υποδέχτηκε και φέτος χιλιάδες δρομείς. Ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός με σπουδαία φιλανθρωπική και κοινωνική διάσταση!  

Μετά τον Primetel Εταιρικό Αγώνα 5ΚΜ και τον Andrey & Julia Dashin’s Foundation Δρόμο Νεολαίας που έγιναν το Σάββατο, αυτή την Κυριακή (14/04) έγιναν οι τέσσερις αγωνιστικοί δρόμοι: ο Μαραθώνιος Δρόμος των 42 χλμ., ο Muskita Ημιμαραθώνιος Δρόμος των 21 χλμ., ο Πετρολίνα Energy Race 10 χλμ. και ο RemAthlon Ατομικός Δρόμος 5 χλμ. Συνολικά στις έξι διαδρομές του διημέρου έτρεξαν πάνω από 17.000 δρομείς, 3.000 εκ των οποίων προέρχονταν από το εξωτερικό (διπλάσιος αριθμός σε σχέση με πέρυσι) από 75 διαφορετικές χώρες.

Πρώτος στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Ανδρών τερμάτισε ο Ισραηλινός Γιόσι Γκρος με χρόνο 02:46:04 και ακολούθησαν ο συμπατριώτης του Γιόσι Γκέτα (02:49:13) και ο Κύπριος Νικόλας Γεωργίου (02:50:58). Στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Γυναικών πρώτη τερμάτισε η Σοφί Ρουσάρ από Γαλιά με χρόνο 03:29:50 και ακολούθησαν οι Ιωάννα Τσόκκου από την Κύπρο (03:30:19) και Καρολίνα Μπορόφσκα από την Πολωνία (03:31:07).

Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Δήμος Λεμεσού, ΕΤΑΛ και ΕΒΕΛ ήταν οι συνδιοργανωτές του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού, ο οποίος φέτος ήταν αφιερωμένος στον Στέλιο Κυριακίδη.

Από τον Υφυπουργό Τουρισμού η εκκίνηση

Την εκκίνηση στον Μαραθώνιο δρόμο έδωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, στον Muskita Ημιμαραθώνιο δρόμο ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ενώ στον Petrolina Δρόμο Ενέργειας 10 χλμ. η εκκίνηση έγινε από τον Πρόεδρο της ΚΟΕΑΣ Περικλή Μάρκαρη και στον RemAthlon Ατομικό Δρόμο 5 χλμ από τον Διευθυντή της RemAthlon Βιτζάι Ζούτσι.

«Για εμάς είναι μία εξαιρετικά σημαντική διοργάνωση. Όλα τα αθλητικά events που διοργανώνονται στη χώρα μας είτε τους καλοκαιρινούς είτε τους υπόλοιπους μήνες είναι πολύ ωφέλιμα και με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε τέτοιου είδους διοργανώσεις να μεγαλώνουν κάθε χρόνο. Ενημερώθηκα ότι έχουμε συμμετέχοντες από 75 χώρες, είναι ένα στοιχείο που βάζει την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη αυτών των διοργανώσεων. Ως Υφυπουργείο Τουρισμού θα είμαστε δίπλα στους διοργανωτές για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο ο Μαραθώνιος Λεμεσού», δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής.

«Από τους πιο δημοφιλείς Μαραθωνίους διεθνώς»

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού, Σπύρος Σπύρου, αναφέρθηκε στην τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης: «Η μαζική παρουσία του κόσμου στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αλλά παράλληλα μας δημιουργεί υψηλότερο αίσθημα ευθύνης για τη συνέχεια. Είμαστε δε περήφανοι και για την κοινωνική προσφορά της διοργάνωσης, ήταν άλλωστε στόχος μας ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού να αποτελέσει μία γιορτή της προσφοράς. Φέτος συμμετέχουν για πρώτη φορά 5.000 δρομείς στους 4 αγωνιστικούς δρομείς, ενώ σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών στην Μαραθώνια διαδρομή με 800 δρομείς. Έχουμε δρομείς από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, από Σουηδία ως Παταγονία και από Τόκιο μέχρι Σαν Φρανσίσκο. Έχουν διπλασιαστεί οι δρομείς από το εξωτερικό κι αυτό δείχνει ότι ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού αναγνωρίζεται ως ένας από τους πιο δημοφιλείς Μαραθωνίους διεθνώς. Θερμές ευχαριστίες στους συνδιοργανωτές μας, τον Δήμο Λεμεσού, την ΕΤΑΛ και την ΕΒΕΛ, στις Αρχές της πόλης, στους χορηγούς μας και κυρίως σε όλους τους εθελοντές». 

«Η ΟΠΑΠ Κύπρου έχει ταυτιστεί με τον Μαραθώνιο»

«Η ΟΠΑΠ  Κύπρου είναι περήφανα στο πλευρό του Μαραθωνίου Λεμεσού από το 2016. Δεν είναι τυχαίο που τόσο χρόνια η εταιρία ΟΠΑΠ έχει ταυτιστεί όσο κανένας άλλος με τον Μαραθώνιο δρόμο τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Πέρα από το ότι αποτελεί ίσως την κορυφαία διοργάνωση, η ιστορική προσέγγιση του Μαραθωνίου δρόμου ευνοεί την ανάδειξη δυνατών συμβολισμών που μας επιτρέπουν να νιώθουμε όμορφα για τη συμμετοχή μας. Με βασικά σημεία στη διαδρομή μας την υγεία, τον πολιτισμό, την παιδεία, την κοινωνία και τον αθλητισμό, τρέχουμε με τους ανθρώπους του τόπου για το καλύτερο σήμερα και το πιο αισιόδοξο αύριο», σημείωσε ο Αλέξανδρος Ντάβος. 

Η πολύπλευρη στήριξη της Muskita

Χορηγός του Ημι-Μαραθωνίου Δρόμου και φέτος ήταν η Muskita, σταθερή συνοδοιπόρος του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού. Η marketing manager της εταιρείας Άννα Μουσκή στάθηκε στην πολύπλευρη στήριξη της Muskita προς τη διοργάνωση: «Είμαστε περήφανοι υποστηρικτές του Μαραθωνίου και για άλλη μία χρονιά ονομαστικοί χορηγοί του Ημι-Μαραθωνίου. Χαιρόμαστε που συμμετέχουμε σ’ αυτή τη γιορτή και κυρίως που αφήνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα μέσα από τη δράση Go Blue που έχει γίνει πλέον θεσμός». 

«Η Πετρολίνα στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό»

Η Pertolina στήριξε και φέτος τον Δρόμο Ενέργειας 10ΚΜ, με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της Petrolina Holdings Public Ltd Κωστάκη Λευκαρίτη να δηλώνει: «Μέσα στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τομέα στον οποίο η Πετρολίνα πρωτοπορεί εδώ και χρόνια, η Πετρολίνα στηρίζει και φέτος τον Μαραθώνιο της Λεμεσού. Όπως αναπτύσσεται η Λεμεσός, αναπτύσσεται και ο Μαραθώνιός της και βλέπουμε ολοένα και περισσότερες συμμετοχές. Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι όσοι στηρίζουν τέτοιες εκδηλώσεις. Η Πετρολίνα στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό εδώ και χρόνια και το κάνουμε με πολύ μεγάλη χαρά, γιατί γνωρίζουμε τα οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός σε όλους μας».

Χορηγός του Ατομικού Δρόμου η RemΑthlon

Η RemΑthlon ήταν για πρώτη φορά φέτος χορηγός στον Ατομικό Δρόμο 5 χλμ., με τον Διευθυντή της κυπριακής αγοράς Remedica Ανδρέα Χατζηπαναγή να τονίζει: «Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτή τη νέα συνεργασία. Ως Remedica είμαστε πάντα δίπλα στους αθλητές, γιατί η υγεία είναι πάνω από όλα. Και εδώ στον Μαραθώνιο, εκτός από ονομαστικοί χορηγοί των 5 χλμ., έχουμε μεγάλα περίπτερα με πολλούς φυσιοθεραπευτές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους δρομείς μετά την κοπιαστική διαδρομή τους». 

Κοινωνική προσφορά

Από την πρώτη στιγμή ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού είναι συνυφασμένος με τη φιλανθρωπική δράση και τη στήριξη του κοινωνικού συνόλου. Μόνο τα τελευταία χρόνια οι δρομείς και οι χορηγοί της διοργάνωσης, μέσω της πλατφόρμας givengain.com, υποστήριξαν μέσω της εκδήλωσης περισσότερα από 50 φιλανθρωπικά ιδρύματα, μαζεύοντας σε εισφορές πέραν των 250 χιλιάδων ευρώ.

Παράλληλα, συνεχίστηκε και φέτος η επιτυχημένη κοινωφελής δράση «You Run! We Donate», με την GDEV να στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λεμεσού. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία θα προσφέρει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο €1 για κάθε δρομέα -από τους χιλιάδες που έτρεξαν ξανά στη Λεμεσό- που διέσχισε τη γραμμή του τερματισμού κατά τη διάρκεια των ατομικών αγώνων του Μαραθωνίου.

 

Οι νικητές των διαδρομών

ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Ανδρών

1. Γιόσι Γκρος (Ισραήλ)           02:46:04

2. Γιόσι Γκέτα (Ισραήλ)           02:49:13

3. Νικόλας Γεωργίου (Κύπρος)           02:50:58  

 

ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Γυναικών

1. Σοφί Ρουσάρ (Γαλλία)        03:29:50

2. Ιωάννα Τσόκκου (Κύπρος)  03:30:19

3. Καρολίνα Μπορόφσκα (Πολωνία)  03:31:07

 

Muskita Ημι-Μαραθώνιος Ανδρών

1. Γκριγκόρι Αντίποφ (Ρωσία) 01:07:49

2. Αλεξάντρ Ρογκότεν (Ρωσία)            01:11:08

3. Βλαντιμίρ Σκεμπλίκιν (Ρωσία)        01:13:44

 

Muskita Ημι-Μαραθώνιος Γυναικών

1. Θάλεια Χαραλάμπους (Κύπρος)     01:18:52

2. Σβιτλάνα Κορομπκίνα (Ρωσία)       01:22:22

3. Αναστασία Αμπροσίμοβα (Ρωσία) 01:24:35

 

Πετρολίνα Energy Race 10 χλμ. Ανδρών

1. Σουλεϊμάν Ατζάι (Κύπρος)  00:31:54

2. Αλεξέι Καλιστράτοφ (Μάλτα)        00:32:30

3. Άρμπι Σλάλα (Ισραήλ)        00:33:05

 

Πετρολίνα Energy Race 10 χλμ. Γυναικών

1. Μαρία Μαλίσεβα (Ρωσία)  00:39:00

2. Νταγκμάρα Χάντζλικ (Κύπρος)       00:40:05

3. Εμίλια Μιλάνοβιτς (Σερβία)           00:40:43

 

RemAthlon Ατομικός Δρόμος 5 χλμ. Ανδρών

1. Γιωργος Τοφή (Κύπρος)      00:15:53

2. Ένις Αλτσίσι (Κύπρος)         00:16:44

3. Αβραάμ Αβραάμης (Κύπρος)         00:16:47

 

RemAthlon Ατομικός Δρόμος 5 χλμ. Γυναικών

1. Μόνα Λίζα Καμιλέρι (Μάλτα)        00:19:04

2. Αλεξάντρα Καλιστράτοβα (Ρωσία) 00:19:23

3. Στέλλα Χριστοφόρου (Κύπρος)      00:19:45

 

Για περισσότερες πληροφορίες:  www.limassolmarathon.com

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση