ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ποιός είναι ο CEO της Ελληνικής Oliver Gatzke

Γερμανός, 52 ετών με εμπειρογνωμοσύνη για να ηγηθεί της επιχειρησιακής και ψηφιακής μεταμόρφωσης της Τράπεζας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συμπλήρωσε 7 μήνες δίχως –μόνιμο- CEO η Ελληνική Τράπεζα, ωστόσο βγήκε άσπρος καπνός. Το πρόσωπο που αναλαμβάνει ως νέος Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής είναι ο γερμανικής καταγωγής, Oliver Gatzke, ο μέχρι πρότινος CFO και Ανώτατος Διευθυντής Τεχνολογίας (CTO) της Ευρωπαϊκής συστημικής Τράπεζας, της Hamburg Commercial Bank AG.

Ο κ. Gatzke θα μετακομίσει στην Κύπρο σύντομα από την μόνιμή του κατοικία στο Αμβούργο

Ποιος είναι όμως ο νέος CEO της Ελληνικής και γιατί επιλέχθηκε από τον εξωτερικό οίκο που ανέλαβε το όλο έργο;
Όπως διαρρέει από την Τράπεζα, ο κ. Gatzke, διαθέτει τις ικανότητες, την τεχνογνωσία και την εμπειρογνωμοσύνη για να ηγηθεί της επιχειρησιακής και ψηφιακής μεταμόρφωσης της Ελληνικής Τράπεζας, που όπως φαίνεται από την επιλογή του εν λόγω κυρίου, μπαίνει «ψηλά στη λίστα». Όπως μεταφέρεται, -αν και διαφορετικά τα μεγέθη- διαθέτει εμπειρία στις παραπάνω θέσεις σε γερμανική συστημική τράπεζα (Hamburg Commercial Bank), όπου ηγήθηκε της πρώτης ιδιωτικοποίησης κρατικής τράπεζας στη Γερμανία σε συνεργασία με διεθνείς επενδυτές. Αντίστοιχη διαδικασία ξεκίνησε και η Ελληνική Τράπεζα το καλοκαίρι του 2018, όταν απορρόφησε τα υγιή στοιχεία του Συνεργατισμού.

Την ίδια ώρα, οι παραδοσιακοί στόχοι μίας συστημικής τράπεζας, συνεχίζουν να υφίστανται. Θέλει η Ελληνική Τράπεζα να είναι ένας αξιόπιστος συνεργάτης για τους πελάτες της στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, διασφαλίζοντας επικερδή δανεισμό, βελτίωση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου και των περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζας, καθώς και τη μετεξέλιξή της. Ταυτόχρονα, διαμείβεται πως, έχει εμπειρία στην εταιρική διακυβέρνηση και δικτύωση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Φρανκφούρτη, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Τα καθήκοντα του CEO θα συνεχίζουν να εκτελούνται από τον κ. Φοίβο Στασόπουλο, όπως δηλαδή λειτούργησε η Τράπεζα τους τελευταίους 7 μήνες, μέχρι ο διορισμός του κ. Oliver Gatzke να εγκριθεί από την ΕΚΤ. Ο κ. Gatzke είναι γερμανικής καταγωγής, 52 χρόνων και θα μετακομίσει στην Κύπρο σύντομα από την μόνιμή του κατοικία, στο Αμβούργο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση