ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλείνουν τα McDonald’s στη Ρωσία

Τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία αναστέλλουν προσωρινά τα McDonald's, κλείνοντας τα εστιατόριά τους στη χώρα, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Kathimerini.gr

Τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία αναστέλλουν προσωρινά τα McDonald’s, κλείνοντας τα εστιατόριά τους στη χώρα, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

O κατάλογος των δυτικών επιχειρήσεων, ευρωπαϊκών και αμερικανικών, που αποσύρονται από τη Ρωσία, «παγώνουν» με κάποιον τρόπο τις δραστηριότητές τους εκεί ή δεν τις ανανεώνουν, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Οι κολοσσοί των πιστωτικών καρτών Mastercard και Visa ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι εμποδίζουν την πρόσβαση δεκάδων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Ρωσίας στο δίκτυό τους, συμμορφούμενες με τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Παράλληλα, ανακοίνωσαν ανθρωπιστική βοήθεια της τάξης των 4 εκατ. δολαρίων αθροιστικά, ενώ επενδυτικοί οίκοι, όπως οι γαλλικοί Αmundi και BNP Paribas, ο βρετανικός HSBC και ο ελβετικός Pictet αποφάσισαν να «παγώσουν» αμοιβαία κεφάλαια που εστιάζουν στη Ρωσία, συνολικής αξίας άνω των 3 δισ. δολαρίων.

Στο πεδίο της αυτοκινητοβιομηχανίας, πολλές εταιρείες διέκοψαν τις εξαγωγές προς τη Ρωσία, όπως, μεταξύ άλλων, η σουηδική Volvo και η αμερικανική General Motors, ενώ η γερμανική κατασκευάστρια φορτηγών Daimler Truck, η μεγαλύτερη στον κόσμο, «παγώνει» τις δραστηριότητές της στη χώρα. Η ιαπωνική Mitsubishi Motors αναστέλλει παραγωγή και πωλήσεις, ενώ η γαλλική Renault διακόπτει ορισμένες δραστηριότητες στα εργοστάσιά της λόγω συμφόρησης στο σύστημα εφοδιασμού. Ειδικά η τελευταία είναι μία από τις ευρωπαϊκές εταιρείες με τη μεγαλύτερη έκθεση: από τη Ρωσία αποκομίζει το 8% των βασικών της κερδών, ενώ ελέγχει και την Avtovaz, τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας. Ο σουηδικός μηχανοκατασκευαστικός όμιλος Sandvik αναστέλλει την παρουσία του στη ρωσική αγορά, η οποία του έδωσε το 3,5% των περυσινών του εσόδων, ενώ οι αμερικανικοί κολοσσοί στη διαχείριση συστημάτων μεταφοράς United Parcel Service και FedEx διέκοψαν τις παραδόσεις και σε Ρωσία και σε Ουκρανία.

Τα στούντιο των Disney, Warner Bros και Sony Pictures Entertainment «παγώνουν» την προβολή των νέων τους ταινιών στη Ρωσία. Τέλος, η μεγαλύτερη εταιρεία μίσθωσης αεροσκαφών στον κόσμο, η ιρλανδική AerCap Holdings, θα διακόψει τη συνεργασία με ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση