ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πωλήθηκε έναντι 20 εκατ. ευρώ το Γιώρκειο

Γίνεται luxury διαμερίσματα ή και ξενοδοχείο βάσει των σχεδιασμών της Akelius Group που αγόρασε το ακίνητο από τη REMU

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ έκλεισε η πώληση του εμβληματικού κτηρίου της πρωτεύουσας, του «Γιώρκειου», που ήταν της Μονάδας Διαχείρισης Ακινήτων (Real Estate Management Unit, REMU) της Τράπεζας Κύπρου. Η πώληση έκλεισε χθες Τρίτη και αγοραστής είναι η Akelius Group που διαθέτει μερικές χιλιάδες ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ουάσιγκτον DC, Όστιν, Μόντρεαλ, Τορόντο, Οττάβα, Λονδίνο και Παρίσι. Σύμφωνα με το προφίλ της εταιρείας το πιθανότερο είναι να μετατραπούν τα δύο κτήρια που αποτελούν το «Γιώρκειο» σε πολυτελή διαμερίσματα, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να μετατραπεί και σε πολυτελές ξενοδοχείο. Ή και τα δύο, αφού υπάρχουν δύο διαφορετικά κτίσματα. Η Remu της Τράπεζας Κύπρου κατάφερε το πωλήσει λίγο κάτω από την αναγραφόμενη τιμή των 22 εκατ. ευρώ που είχε στον ιστότοπό της και έτσι βγαίνει από τον ισολογισμό της ένα από τα ακριβά κτήρια που είχε λάβει με τη μέθοδο ανταλλαγής χρέους προς ακίνητη περιουσία (debt to asset).

Τα τετραγωνικά μέτρα του «Γιώρκειου» φτάνουν τα 19.500. Ο πύργος Α’ (Βόρειος Πύργος) αποτελείται από υπόγειο χώρο στάθμευσης, ημιυπόγειο που χρησιμοποιείται ως γραφεία, ισόγειο που χρησιμοποιείται ως είσοδος/χώρος υποδοχής και γραφεία, ενώ ο ημιώροφος και οι 9 επάνω όροφοι χρησιμοποιούνται ως γραφεία. Ο Πύργος Β΄ (Νότιος Πύργος) λειτουργούσε παλαιότερα ως πολυτελές ξενοδοχείο. Περιλαμβάνει δύο υπόγεια, ισόγειο χώρο υποδοχής, ημιώροφο και 1ο όροφο που χρησιμοποιούνται ως κοινόχρηστοι χώροι και 7 επάνω ορόφους που αποτελούνται από 49 σουίτες ξενοδοχείου.

Συνολικά, οι πωλήσεις της REMU από την αρχή του 2017 ανέρχονται σε 1,42 δισ. ευρώ και υπερβαίνουν τα ακίνητα που ανέλαβε για την ίδια περίοδο ύψους 1,33 δισ. ευρώ βάσει των οικονομικών αποτελεσμάτων της Τράπεζας για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση