ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αεροδρόμιο Πάφου: Πραγματοποιούνται 223 πτήσεις ανά εβδομάδα τον Μάιο

Σύμφωνα με στοιχεία της Ηermes Airports

ΚΥΠΕ

Σύνολο 223 πτήσεις πραγματοποιούνται την εβδομάδα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου προς 55 προορισμούς, τον Μάιο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Ηermes Airports.

Βάσει του προγραμματισμού των αεροπορικών εταιρειών, τον Μάιο πραγματοποιούνται από το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου 223 πτήσεις την εβδομάδα προς 55 προορισμούς. Ειδικότερα, τον τρέχοντα μήνα από το Αεροδρόμιο Πάφου πραγματοποιούνται πτήσεις προς αεροδρόμια Αυστρίας, Βελγίου, Βουλγαρίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Δανίας, Ελλάδας, Ιορδανίας, Ιρλανδίας, Ισραήλ, Ιταλίας, Κροατίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Μάλτας, Ολλανδίας, Ουγγαρίας, Πολωνίας, Ρουμανίας, Σλοβακίας, Ηνωμένου Βασιλείου. Οι πτήσεις αυξάνονται τους καλοκαιρινούς μήνες, φτάνοντας, τον Αύγουστο τις 253 πτήσεις εβδομαδιαίως προς 59 προορισμούς.

Σε σχέση με τα νέα δρομολόγια που θα ανακοινωθούν και με ποιες πτήσεις, η Hermes Airports σημειώνει πως το καλοκαιρινό πτητικό πρόγραμμα του Αεροδρόμιο Πάφου προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών και προορισμών. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πτήσεις σε έξι προορισμούς της Ιταλίας -συμπεριλαμβανομένου και του νέου δρομολόγιου της Πίζας, που πραγματοποιεί η Ryanair, αλλά και σε δύο προορισμούς της Γαλλίας.

Παράλληλα, η Jet2 πρόσθεσε δύο πτήσεις τη βδομάδα από το Μπρίστολ, ενώ επανάφερε μετά από δύο χρόνια το δρομολόγιο του Μπέλφαστ. Επίσης, η TUI επανάφερε το δρομολόγιο από Νόργουιτς, ενώ η Ryanair ξεκινά πτήσεις από Νιούκαστλ προς Πάφο με δύο πτήσεις την εβδομάδα.

H Hermes Airports αναφέρει πως είναι γεγονός ότι η επιθυμία του κόσμου να επιστρέψει στα ταξίδια είναι εμφανής. Τα δεδομένα που έχουμε ενώπιον μας ενισχύουν την αισιοδοξία μας ότι η φετινή χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη, λέει η Hermes.

Ενδεικτικά σημειώνει πως το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους ταξίδεψαν συνολικά από και προς το αεροδρόμιο Πάφου περισσότεροι από 600 χιλιάδες επιβάτες, ενώ η επιβατική κίνηση του Απριλίου ξεπέρασε τις 290 χιλιάδες επιβάτες (αφικνούμενοι και αναχωρούντες), αριθμοί οι οποίοι καταδεικνύουν μια πολύ μεγάλη αύξηση σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες της περσινής χρονιάς, όπου μέχρι και εκείνη την περίοδο επικρατούσε αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας και η κίνηση στο αεροδρόμιο Πάφου ήταν πολύ μειωμένη.

Οι προορισμοί από τους οποίους προήλθε ο μεγαλύτερος αριθμός επιβατών στο Αεροδρόμιο Πάφου τον φετινό Απρίλιο είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Πολωνία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Η Hermes Airports εκτιμά ότι η Πάφος έχει ανακτήσει τη δυναμική που είχε προ πανδημίας, και, εκτός απροόπτου, η πορεία αυτή θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη άνοδο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Βάσει των εκτιμήσεών της Hermes Airports , η επιβατική κίνηση από και προς το Αεροδρόμιο Πάφου φέτος θα κινηθεί περίπου στο 95% της κίνησης που καταγράφηκε στο αεροδρόμιο Πάφου το 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση