ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία στις 31/5/2022 στην Ελληνική Τράπεζα

Το ΔΣ εξουσιοδότησε τη Γενική Γραμματεία αν το κρίνει αναγκαίο να επεκτείνει τα μέτρα και στις υπόλοιπες Τράπεζες.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στις 31/05/2022 να γίνει 24ωρη προειδοποιητική απεργία στην Ελληνική Τράπεζα. H ETYK έλαβε σε σημερινή της συνεδρία την εφαρμογή της εισήγησης των μελών της με ποσοστό 99.5% (5714) ήταν υπέρ της λήψης απεργιακών μέτρων εξ’ αιτίας των παραβιάσεων των συμφωνιών αλλά και των νόμων από τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας.

"Σε περίπτωση που η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας δεν συμμορφωθεί και να τηρήσει τις συμφωνίες και το νόμο, όπως είναι οι αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας τότε τα μέτρα θα ενταθούν και θα επεκταθούν", αναφέρει η ΕΤΥΚ.

Σημαντικό δε, πως, το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τη Γενική Γραμματεία αν το κρίνει αναγκαίο να επεκτείνει τα μέτρα και στις υπόλοιπες Τράπεζες.

Αυτούσια η Εγκύκλιος της ΕΤΥΚ

Σε σημερινή συνεδρία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΥΚ ασχολήθηκε με διάφορα θέματα αλλά ιδιαίτερα σημαντικό θέμα ήταν η τοποθέτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στη γνωστή απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων των μελών που έγιναν την περασμένη βδομάδα και προσήλθαν και ψήφισαν στην κάλπη 5745 μέλη.

Η εισήγηση των συναδέλφων με ποσοστό 99.5% (5714) ήταν υπέρ της λήψης απεργιακών μέτρων εξ’ αιτίας των παραβιάσεων των συμφωνιών αλλά και των νόμων από τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας.

Στη ψηφοφορία έλαβαν μέρος οι συνάδελφοι ΟΛΩΝ των Τραπεζών και συνεπώς η εξουσιοδότηση ισχύει για ΟΛΕΣ τις Τράπεζες.

Στη σημερινή συνεδρία, κατ’ αρχή έγινε αναφορά στο δράμα που περνά η Υπουργός Εργασίας κα Ζέτα Αιμιλιανίδου και ευχή ΟΛΩΝ ήταν το συντομότερο να αναρρώσει και να επανέλθει στα καθήκοντά της.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε:

1. Στις 31/05/2022 να γίνει 24ωρη προειδοποιητική απεργία στην Ελληνική Τράπεζα

2. Σε περίπτωση που η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας δεν συμμορφωθεί και να τηρήσει τις συμφωνίες και το νόμο, όπως είναι οι αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας τότε τα μέτρα θα ενταθούν και θα επεκταθούν.

3. Το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τη Γενική Γραμματεία αν το κρίνει αναγκαίο να επεκτείνει τα μέτρα και στις υπόλοιπες Τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση