ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:38
 

Ολοκληρώνεται το ντιλ εξαγοράς της Time Warner έναντι 85 δισ. δολαρίων

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δεν κατάφερε να αποδείξει πως παραβιάζονται οι κανόνες ανταγωνισμού.

Newsroom Κ, Αθήνα

Eνα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Time Warner έναντι 85 δισ. δολαρίων βρίσκεται η AT&T, αφού το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δεν κατάφερε να αποδείξει πως παραβιάζονται οι κανόνες ανταγωνισμού. Η απόρριψη της προσφυγής του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης από το εφετείο είναι μια νίκη για την ΑΤ&Τ. Ετσι, ο ισχυρός όμιλος τηλεπικοινωνιών αποκτά τα εφόδια για να ανταγωνιστεί το Netflix, δηλαδή την πλατφόρμα μετάδοσης ντοκιμαντέρ, δραματικών και κωμικών σειρών και ταινιών μέσω Διαδικτύου.

Οπως επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές στο πρακτορείο Bloomberg, είναι η πρώτη φορά που οι αντιμονοπωλιακές αρχές του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης παρεμβαίνουν για να μπλοκάρουν μια «καθετοποιημένη συγχώνευση». Βέβαια, υπάρχει η επιλογή της επανεξέτασης της απόφασης, αν και το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ανακοίνωσε τι σκοπεύει να κάνει μετά. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει πως ήταν αντίθετος με τη συγχώνευση αυτή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, υπενθυμίζει σε χθεσινό δημοσίευμα η ιστοσελίδα του περιοδικού Fortune. Οταν o κ. Τραμπ ανέλαβε τα ηνία του Λευκού Οίκου είχε ασκήσει δριμεία κριτική στην ειδησεογραφική κάλυψη του CNN, που είναι το ειδησεογραφικό δίκτυο της Time Warner.

Ενα μεγάλο πρόβλημα για την ΑΤ&Τ είναι πως χάνει συνδρομητές από το δίκτυο δορυφορικής τηλεόρασης, καθιστώντας απαραίτητες τις παραγωγές της Time Warner. Παράλληλα, η Time Warner είχε προειδοποιήσει πως η συγχώνευση αυτή είναι αναγκαία για να καταφέρουν να ανταγωνιστούν τους «κολοσσούς» του Διαδικτύου, Google και Facebook, στην παγκόσμια αγορά της διαφήμισης.

Ενα σημαντικό κομμάτι αυτής της αγοράς είναι η στοχευμένη διαφήμιση μέσω Διαδικτύου, η οποία εκτιμάται πως θα αποφέρει έσοδα πάνω από 100 δισ. δολάρια μέχρι το 2030, σύμφωνα με έκθεση της Credit Suisse. Στον όμιλο της Time Warner περιλαμβάνεται και η Warner Bros, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο. Στο χαρτοφυλάκιό της ξεχωρίζουν τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες όπως η τριλογία «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών» και οι ταινίες του Χάρι Πότερ. Στο χαρτοφυλάκιο της Time Warner ανήκει και το δίκτυο δορυφορικής τηλεόρασης ΗΒΟ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Tα μυστικά δείπνα και τα φανερά ερωτήματα

«Όπως σχεδόν πάντα, ο γνωστός αναλυτής σας στη Λευκωσία είναι για κλάματα! Δεν αντιλήφθηκε ότι οι δύο ...»
Yiannos  |  14:16

#PoliticsBlog Tα μυστικά δείπνα και τα φανερά ερωτήματα

«Ονασαγόριος δημοσιογραφία.......Τι κοινό έχουν οι δύο συναντήσεις? Μόνο ο πιο πάνω δημοσιογράφος ...»
CGA  |  11:32

#PoliticsBlog Tα μυστικά δείπνα και τα φανερά ερωτήματα

«Ονασαγόριος δημοσιογραφία.......Τι κοινό έχουν οι δύο συναντήσεις? Μόνο ο πιο πάνω δημοσιογράφος ...»
CGA  |  11:32

#PoliticsBlog Tα μυστικά δείπνα και τα φανερά ερωτήματα

«Η «επιμονή» του Άντρου βρίσκεται στην λύση και επανένωση της Χώρας μας και όχι στον Ακιντζί προσωπικά. ...»
apatsi9  |  11:03

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X