ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:02
 

Πρόταση συγχώνευσης Fiat με γαλλική Renault

Σε περίπτωση συμφωνίας η αξία της συγχωνευμένης αυτοκινητοβιομηχανίας θα ανέλθει στα 37 δισ., ευρώ

Newsroom K

Η πρόταση της Fiat Chrysler Automobiles NV για συγχώνευση με τη γαλλική Renault είναι μια κίνηση η οποία θυα μπορούσε να δημιουργήσει την τρίτη παγκόσμια εταιρείας αυτοκινητοβιομηχανίας. Η συναλλαγή θα διαρθρωθεί ως ιδιοκτησία 50-50 μέσω μιας ολλανδικής εταιρείας συμμετοχών, δήλωσε η Fiat σε δήλωσή της τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι θα δώσει στους επενδυτές της Renault μια έμμεση πριμοδότηση περίπου 10% και δεν θα συνεπάγεται κλείσιμο εργοστασίων. Η Exor, η ιδρυτική οικογένεια της Fiat, που συγκαταλέγεται στην οικογένεια της Agnelli, πρόκειται να γίνει ο μοναδικός μεγαλύτερος μέτοχος στη συνδυασμένη οντότητα.

Την Παρασκευή, οι μετοχές της Renault είχαν σημειώσει αύξηση κατά 16,7%, ενώ η Fiat σημείωσε άνοδο έως και 19,5%. Συνολικά, είχαν συνδυασμένη αγοραία αξία περίπου 33 δισ. ευρώ (37 δισ. Δολάρια) 

Η Fiat και η Renault προχωρούν χωρίς τη Nissan Motor Co., και την Mitsubishi Motors Corp., συνεργάτες της Renault.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών γίνονται στη σκιά έντονης πίεσης για υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και προσαρμογή στις νέες τάσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς επίσης και μιας πτώσης πωλήσεων στην αγορά της Κίνας.

Η Fiat και η Renault προχωρούν χωρίς τη Nissan Motor Co., και την Mitsubishi Motors Corp., συνεργάτες της Renault.

Τόσο η Fiat όσο και η Renault σημείωσαν δραματικές αλλαγές την περασμένη χρονιά., Ο θάνατος του πρώην επικεφαλής της Fiat Sergio Marchionne αλλά και η σύλληψη του Carlos Ghosn ισχυρού άντρα της Renault, για οικονομικά εγκλήματα.

Με την συμφωνία τους οι δύο εταιρείες θα μπορούν να διευρύνουν το χαρτοφυλάκιο των εμπορικών σημάτων τους και να καλύψουν διαφορετικές προτιμήσεις στην αγορά αυτοκινήτου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Fiat. Με αυτή τη λογική, οι κορυφαίες μάρκες Jeep, Maserati, Alfa Romeo και Infiniti θα έρθουν κάτω από μια κοινή ομπρέλα. Σε περίπτωση τελικής συμφωνίας η νέα αυτοκινητοβιομηχανία θα έχει συγχωνευμένη αξία 37 δισ. δολαρίων και ετήσια παραγωγή οχημάτων σχεδόν 9 εκατ. επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

KPMG Enterprise European Family Business Barometer 2019: Έτοιμες να παραδώσουν τα ηνία στην επόμενη γενιά οι ευρωπαϊκές οικογενειακές επιχειρήσεις

KPMG Enterprise European Family Business Barometer 2019: Έτοιμες να παραδώσουν τα ηνία στην επόμενη γενιά οι ευρωπαϊκές οικογενειακές επιχειρήσεις

Το 35% πιστεύει ότι η βασική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) πρέπει να είναι η ολοκλήρωση της ενιαίας ευρωπαϊκής ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X