ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:20
 

Public: Σημαντική ενίσχυση κερδοφορίας και αύξηση μεριδίων το 2016

Παρουσίασαν άνοδο ρεκόρ πωλήσεων μέσα σε μια διετία

Newsroom K

Τα Public ανακοίνωσαν τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2016 με κέρδη και σημαντικές επιτυχίες στα νέα τους καταστήματα στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Τα Public, μέλος του Ομίλου Olympia, παρουσίασαν άνοδο πωλήσεων μέσα σε μια διετία κατά 53 εκατομμύρια ευρώ, έχοντας επιτύχει και πέρυσι θετικές επιδόσεις, με αύξηση 5,3% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, (234,3 εκατομμύρια από 222,5 εκατομμύρια ευρώ το 2015).
Το δίκτυο καταστημάτων των Public αυξήθηκε μετά τρία νέα καταστήματα, ένα στην Κύπρο (Λάρνακα) και δύο στην Ελλάδα (Μυτιλήνη, Ρέθυμνο), με το συνολικό αριθμό των καταστημάτων το 2016 να ανέρχεται σε 51.

Σε επίπεδο επισκεψιμότητας, το κοντέρ έγραψε πέρυσι 25 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ μεγάλη κινητικότητα κατέγραψαν οι πωλήσεις μέσω του e-shop των Public.

Οι 32 εκατομμύρια «ηλεκτρονικοί επισκέπτες» του 2015, έγιναν 40 εκατομμύρια επισκέπτες το 2016, με προοπτική περαιτέρω αύξησης, μετά και το λανσάρισμα πριν από μερικούς μήνες της mobile έκδοσης της ιστοσελίδας για online αγορές.

Βασικός άξονας της στρατηγικής των Public το 2016 αποτέλεσε η εμπορική διαφοροποίησή τους, που στηρίχθηκε στον εμπλουτισμό της προϊοντικής τους γκάμας με πολλές αποκλειστικότητες, στην έμφαση που έδωσε στην αγορά εποχικών προϊόντων, αλλά και στη βελτίωση και ενίσχυση του merchandising εντός των καταστημάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Public Χρήστος Καλογεράκης σημείωσε πως σε μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για το λιανεμπόριο, τα Public κατάφεραν να αυξήσουν τα μερίδια τους σε στρατηγικές κατηγορίες με μεγάλη κερδοφορία, να μειώσουν τα κόστη τους και να υπογραμμίσουν τη δύναμη της μάρκας αναλαμβάνοντας στοχευμένες πρωτοβουλίες.

Τα Public με μια επιτυχημένη παρουσία το 2016 στον κλάδο του λιανεμπορίου, διακρίθηκαν ως Retailer of the Year και με επιπλέον 14 σημαντικές διακρίσεις στους τομείς εξυπηρέτησης, ανθρώπινου δυναμικού και εταιρικής υπευθυνότητας, επιβεβαιώνουν τη διαρκή προσπάθεια τους για βελτίωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Σιωπηλή διαμαρτυρία για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού (φώτο, βίντεο)

«Aυτό που συμβαίνει για χρόνια στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας είναι μικρογραφία της σαθρής κατάστασης ...»
ΑΚΑ  |  10:00

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X