ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς από έναν Κόμη φτάσαμε στο σάντουιτς

Η τυχαία ανακάλυψη που έγινε δημοφιλής γαστρονομική επιλογή

Προωθητική Ενέργεια

Όλα ξεκίνησαν τον 18ο αιώνα όταν ο John Montagu, 4ος κόμης, της πόλης Σάντουιτς στην Αγγλία ζήτησε από τον υπηρέτη του να του ετοιμάσει κάτι να φάει χωρίς να λερώσει τα χέρια του. Τότε στο τραπέζι του έφτασε ένα κομμάτι κρέας ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί. Αυτό ήταν και επίσημα το πρώτο σάντουιτς.

Μέσα στα χρόνια το σάντουιτς έχει εξελιχθεί και αδιαμφισβήτητα είναι ένα από τα αγαπημένα γεύματα μικρών και μεγάλων. Αν συνδυαστεί με τα σωστά υλικά μετατρέπεται σε ένα χορταστικό και ισορροπημένο γεύμα που μπορεί να προσφέρει «μπουκιές» απόλαυσης και στον πιο απαιτητικό καταναλωτή. Το σάντουιτς, πέραν του ότι αποτελεί μια δημοφιλής γαστρονομική πρόταση, παρέχει και πολλαπλά οφέλη στην καθημερινότητά μας. Ο σωστός συνδυασμός υλικών δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο γεύμα που προσφέρει ενέργεια χωρίς να επιβαρύνει τον μεταβολισμό και την πέψη ενώ είναι η ιδανική επιλογή για την εργασία ή/και μία εξόρμηση στη θάλασσα ή το βουνό.

Σάντουιτς με φρέσκια ματιά από τους Φούρνους Ζορπάς

Αυτό το καλοκαίρι οι Φούρνοι Ζορπάς μας προσφέρουν 7+1 νέες επιλογές σάντουιτς φτιαγμένα με αγαπημένα, γνώριμα, αλλά και ξεχωριστά υλικά άριστης ποιότητας παραμένοντας πιστοί στην υπόσχεσή τους να προσφέρουν στο κοινό ποιοτικές και αυθεντικές γεύσεις.
Αν είσαι λάτρης του ζαμπόν δεν έχεις παρά να επιλέξεις το σάντουιτς με φρεσκοψημένο ψωμί βρώμης και τρυφερό Ιταλικό ζαμπόν cotto. Aν από την άλλη ο βασιλικός είναι ψηλά στις γευστικές σου προτιμήσεις μπορείς να δοκιμάσεις την μπαγκέτα με πέστο βασιλικού, λιαστές ντομάτες και κοτόπουλο τα όποια συνδυάζονται αρμονικά με την απαλή γεύση της μοτσαρέλας.

Το σάντουιτς που θα σε ταξιδεύσει γευστικά στην Ασία είναι η τορτίγια με φέτες πάπιας και αυθεντική σάλτσα hoisin. Επιπλέον επιλογές σε τορτίγια είναι αυτές με σιγοψημένο χοιρινό, σάλτσα hoisin & καβουρδισμένα φουντούκια ή με καπνιστό σολομό και κινόα. Από την ευρεία γκάμα σάντουιτς δεν θα μπορούσε να λείπει και μία νέα vegan επιλογή – με λαχταριστά μπιφτέκια λαχανικών, ντομάτα, γιαούρτι καρύδας και κόλιανδρο.

Γευστικότατη είναι επίσης και η μπαγκέτα με ιταλικό προσούτο, κρέμα από κατσικίσιο τυρί ρικότα και μαρμελάδα σύκο ενώ ιδιαίτερη είναι επίσης η ελαφριά και συνάμα θρεπτική επιλογή με ψωμί από βρώμη, κρέμα ρικότα και αναρής, γαλοπούλα και μαύρες σταφίδες. Ξεχωρίζει για τις μαύρες σταφίδες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από την αντιοξειδωτική δράση τους και είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β, σίδηρο και κάλιο

Μπορείς και εσύ να τα ανακαλύψεις σε όλους τους Φούρνους Ζορπάς σε όλη την Κύπρο και να δεις τα σάντουιτς… με φρέσκια ματιά!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση