ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς μπορεί ένα μεταπτυχιακό να οδηγήσει σε νέες επαγγελματικές ευκαιρίες;

Φοιτητές/τριες και απόφοιτοι/ες μεταπτυχιακών προγραμμάτων μοιράζονται τις απόψεις και τις εμπειρίες τους

Δελτίο Τύπου

Στη ζυγαριά για μια νέα πανεπιστημιακή περιπέτεια, οι λόγοι για να αποκτήσεις μεταπτυχιακό βαραίνουν πολύ περισσότερο από την αγωνία που μπορεί να σε διακατέχει. Σύμφωνα με έρευνες, με ένα μεταπτυχιακό στο χέρι:

• Θα έχεις εξέλιξη στην καριέρα που ήδη ακολουθείς
• Θα αποκτήσεις προοπτικές μιας νέας καριέρας
• Θα βελτιώσεις την απασχολησιμότητά σου
• Θα βρεθείς ένα βήμα πιο κοντά στο διδακτορικό που πάντα ήθελες
• Θα αποκτήσεις εξειδίκευση στο επάγγελμά σου

Και όλα αυτά συνοδεύονται με καλύτερες απολαβές, γρηγορότερη ανέλιξη και μεγαλύτερη επαγγελματική ασφάλεια.

«Όλοι ξεκινάμε σε μεταπτυχιακές σπουδές με συγκεκριμένους στόχους και επιδιώξεις. Καταβάλλουμε κόπο, αφιερώνουμε χρόνο. Προσωπικά απέκτησα ακόμα έναν μεταπτυχιακό τίτλο στη ‘Διοίκηση Μονάδων Υγείας’ για να μπορέσω να διευθύνω και να διοικήσω τη Χειρουργική Κλινική στο Νοσοκομείο που εργάζομαι», αναφέρει ο Δρ Γεώργιος Αγιομαμίτης, Γενικός Χειρούργος στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά, απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick.

Για εξειδίκευση ή αλλαγή σταδιοδρομίας

Ένα μεταπτυχιακό θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις βαθύτερη γνώση στον τομέα που επέλεξες και να ενισχύσεις το βιογραφικό σου, ώστε να εξελίξεις τη σταδιοδρομία σου. Η αρχιτέκτονας Δήμητρα Βοσκού που επέλεξε να παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Συντήρηση και Αποκατάσταση Ιστορικών Κατασκευών και Μνημείων του Πανεπιστημίου Frederick, αναφέρει: «Για τις επεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης των ιστορικών μνημείων απαιτείται εκτενής μελέτη έτσι ώστε η τελική επέμβαση να ακολουθεί τις διεθνείς αρχές αποκατάστασης. Μέσα από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, μου δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσω αυτές τις γνώσεις από καταξιωμένους καθηγητές που έχουν στο βιογραφικό τους πληθώρα έργων αποκατάστασης μνημείων. Νιώθω πλουσιότερη σε γνώσεις και αυτοπεποίθηση, έτσι ώστε να μπορώ να συμβάλω κι εγώ στο έργο προστασίας, διατήρησης και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.»

Πολλά μεταπτυχιακά είναι διεπιστημονικά, δηλαδή συνδυάζουν γνώσεις από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, προσφέροντας σου έτσι πολύτιμη και σπάνια εξειδίκευση που θα σου δώσει ένα επιπρόσθετο προβάδισμα στην αγορά εργασίας. «Επειδή πάντα ήθελα να εργαστώ στα ναυτιλιακά και προκειμένου να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του επαγγέλματος και να γίνω πιο ανταγωνιστικός, αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου και να εγγραφώ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα LLM in Maritime Law and Shipping Management του Πανεπιστημίου Frederick. Καθόλη τη διάρκεια των σπουδών μου αποκόμισα κάτι περισσότερο από επιστημονικές γνώσεις, γι’ αυτό και τώρα νιώθω ότι μπορώ να ‘συστηθώ’ πλέον ως γνώστης και ειδικός στη ναυτιλιακή βιομηχανία» δηλώνει ο απόφοιτος Alexey Agroskin.

Σύμφωνα με στοιχεία, ο μέσος εργαζόμενος θα αλλάξει στη ζωή του πάνω από 10 θέσεις εργασίας και σταδιοδρομία πάνω από 3 φορές. Ένα μεταπτυχιακό θα σου επιτρέψει να κυνηγήσεις μια δεύτερη ευκαιρία σε ένα πεδίο διαφορετικό από αυτό του πρώτου σου πτυχίου, όπως συνέβη στην περίπτωση της Μιρέττας Νεοκλέους Μαλιώτη, που είναι απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος του Πανεπιστημίου Frederick στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη: «Το Μάστερ αυτό ήταν για μένα η γέφυρα που με βοήθησε να πραγματοποιήσω μια σημαντική αλλαγή στην πορεία της καριέρας μου. Μου άνοιξε και νέες επαγγελματικές επιλογές μέσα από τις οποίες μπορώ να συνεισφέρω για ένα καλύτερο κόσμο για τις επόμενες γενιές.»

H Κάτια Κυριακούδη, που στράφηκε στις νέες τεχνολογίες παρά το ότι το πρώτο της πτυχίο ήταν στις Ευρωπαϊκές Σπουδές, συμφωνεί: «Το μάστερ Web and Smart Systems του Πανεπιστημίου Frederick ήταν μια από τις καλύτερές μου επιλογές! Χαίρομαι που δεν με κράτησε πίσω ο φόβος να δοκιμάσω κάτι ξεχωριστό».

Και για επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία

Αναμφίβολα, ακόμα και στελέχη με πολλά χρόνια εμπειρίας επωφελούνται από ένα μεταπτυχιακό, αφού η συνεχής μάθηση είναι το μεγαλύτερο προσόν ενός/μιας επαγγελματία. Ο Σίμος Πιλλακούρης, μετά από 15 χρόνια συνεχόμενης υπηρεσίας σε μεγάλους ναυτιλιακούς κολοσσούς όπως Columbia Ship Μanagement Ltd, Maritime Leisure Group, Reederei Nord Ltd και Bernhard Schulte Ship Management (Cyprus) Ltd, ένιωσε την ανάγκη να συνεχίσει τις σπουδές του και να εμπλουτίσει τις ακαδημαϊκές του γνώσεις σε μεταπτυχιακό επίπεδο. «Ήθελα να κάνω ένα Μάστερ με ναυτιλιακή κατεύθυνση και αναζητούσα ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο θα ανταποκρινόταν στις προσδοκίες που έθεσα ως στέλεχος με μακρά εργασιακή εμπειρία. Βρήκα αυτό που έψαχνα στο πρόγραμμα International Trade and Shipping Management του Τμήματος Ναυτιλίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου Frederick: ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα που ενισχύει αποτελεσματικά τη γνώση και τις ικανότητες των φοιτητών/τριών και προσφέρεται από ακαδημαϊκούς και ταυτόχρονα εξειδικευμένους επαγγελματίες στη ναυτιλία - που χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης. Πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητα χρήσιμη και σημαντική εμπειρία την οποία συνιστώ για όλα τα στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας» τονίζει.

Καινοτόμα, συνεχώς επικαιροποιημένα προγράμματα σπουδών

Το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει μεγάλη επιλογή μεταπτυχιακών προγραμμάτων και διδακτορικών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και της σημερινής αγοράς εργασίας. Έχεις περισσότερες από 30 επιλογές για να σπουδάσεις σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε μία από τις 5 Σχολές του, στους τομείς της Μηχανικής, της Αρχιτεκτονικής, της Τεχνολογίας, των Τεχνών, της Νοσηλευτικής, της Φαρμακευτικής, της Νομικής, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Ναυτιλίας, της Κοινωνικής Εργασίας, των Επιστημών της Αγωγής, κ.ά.

Μέσα από μια διαδικασία συνεχούς επικαιροποίησης και ανανέωσης, όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα εμπλουτίζονται με νέα μαθήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου μας. Πολλά από αυτά είναι μοναδικά στην Κύπρο, συμβαδίζουν με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν στην αειφόρο ανάπτυξη και, εν τέλει, στην επίτευξη ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.

Ευελιξία στον χρόνο των σπουδών σου

Τα περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Frederick προσφέρονται εξ αποστάσεως. Έτσι θα έχεις την απαραίτητη ευελιξία και τη δυνατότητα να συνδυάσεις τις σπουδές σου με την εργασιακή καθημερινότητά σου. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι το Πανεπιστήμιο Frederick βρίσκεται ανάμεσα στα λίγα Πανεπιστήμια της Ευρώπης που έλαβαν το Πιστοποιητικό Αριστείας E-xcellence Label for Associates in Quality από το European Association of Distance Teaching Universities - EADTU, μια διάκριση που αναγνωρίζει την υψηλή ποιότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που προσφέρει.

Εμπλοκή σε υψηλού επιπέδου έρευνα

Βασικός πυλώνας της πανεπιστημιακής εμπειρίας και καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή ενός μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η ερευνητική δραστηριότητα του εκπαιδευτικού ιδρύματος, αλλά και η εμπλοκή των φοιτητών/τριών του σε αυτή. Το Πανεπιστήμιο Frederick αποτελεί έναν από τους βασικούς ερευνητικούς φορείς της χώρας, συμμετέχοντας σε δεκάδες ευρωπαϊκά και άλλα ερευνητικά προγράμματα. Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχουν αναπτυχθεί εργαστήρια αιχμής σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου, πολλά από τα οποία διαπρέπουν διεθνώς. Θα έχεις την ευκαιρία να εμπλακείς σε ερευνητικά έργα και να αποκτήσεις πρακτική εμπειρία που θα ενισχύσει το βιογραφικό σου και εσένα τον ίδιο/την ίδια. Όπως επισημαίνει η Λουίζα Αναστασίου, «Χάρη στην εμπλοκή μου στο πρότζεκτ του Blue Limassol μέσω της ερευνητικής μονάδας UPDU (Urban Planning and Development Unit), είχα την ευκαιρία να εξερευνήσω τα δικά μου ερευνητικά ενδιαφέροντα και να αποκτήσω εμπειρία στη συλλογή δεδομένων. Η μονάδα με βοήθησε να προετοιμαστώ για το μέλλον με την έννοια ότι μου έμαθε την αξία της συνεχούς αναζήτησης».

Επιβράβευση της αριστείας και οικονομική βοήθεια

Το Πανεπιστήμιο Frederick συνεχίζει να προσφέρει σημαντικά μειωμένα δίδακτρα για την ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023. Επιπλέον, μπορείς να διεκδικήσεις υποτροφία με βάση την ακαδημαϊκή σου επίδοση στο πρώτο σου πτυχίο.

Για περισσότερες πληροφορίες και για διευθέτηση συνάντησης με τους/τις Συμβούλους του Πανεπιστημίου μπορείς να καλέσεις στα τηλέφωνα 22394394 (Λευκωσία) και 25730975 (Λεμεσός), να στείλεις email στο info@frederick.ac.cy ή να επισκεφθείς την ιστοσελίδα www.frederick.ac.cy.

Το νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο αρχίζει στις 3 Οκτωβρίου 2022.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση