ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:48
 

Remedica: Σε προχωρημένο στάδιο οι διαδικασίες πώλησης

Αναμένονται ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα για την κυπριακή φαρμακοβιομηχανία

Newsroom K

Σε εξέλιξη είναι τους τελευταίους μήνες οι διαπραγματεύσεις της νοτιοαφρικανικής εταιρείας Ascendis με δυνητικούς αγοραστές για την κυπριακή φαρμακοβιομηχανία Remedica. Σε ανακοίνωση της η εταιρεία Ascendis Health αναφέρει ότι οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται ότι η εταιρεία θα είναι σε θέση να κάνει επιπλέον ανακοινώσεις εν ευθέτω χρόνω. 

Η εταιρεία αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για την νοτιοαφρικανική Ascendis Health η οποία αντιμετωπίζει θέματα ρευστότητας. Στην τελευταία οικονομική έκθεση η Ascendis αναφέρει ότι ο όμιλος πραγματοποίησε σημαντική καθαρή ζημία μετά τη φορολογία του έτους.

Όπως αναφέρεται στα ενοποιημένα αποτελέσματα της εταιρείας και των θυγατρικών της για το έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2019 οι δραστηριότητες της εταιρείας επηρεάστηκαν από τις δυσμενείς συνθήκες συναλλαγών στην αγορά . Σημειώνθηκαν χαμηλότερες πωλήσεις στη Νότια Αφρική λόγω περιορισμών ρευστότητας και θεμάτων εφοδιασμού, καθώς και λόγω του υποβαθμισμένου καταναλωτικού περιβάλλοντος, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τα κέρδη να μειώνονται σχεδόν σε όλες τις επιχειρήσεις. Αναφέρεται επίσης οι καλές επιδόσεις της Sun Wave Pharma στην Ευρώπη, αλλά και των χαμηλότερων κερδών σε Scitec και Farmalider. Ως αποτέλεσμα των οικονομικών δυνατοτήτων στη Νότιο Αφρική και την Ευρώπη, τα περιουσιακά στοιχεία και ακίνητα, οι εγκαταστάσεις και εξοπλισμός της εταιρείας ανέρχονται σε περίπου 4,2 δισ. ευρώ.

Η κυπριακή φαρμακευτική εταιρεία Remedica, μέλος του Διεθνούς Ομίλου Ascendis Health, έχει έδρα την Κύπρο και εξαγωγικές δραστηριότητες σε περισσότερες από 100 χώρες. Ιδρύθηκε στη Λεμεσό το 1960 από τον κ. Τάκη Παττίχη ως εργοστάσιο παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα, πέρασε από διάφορα στάδια εξέλιξης και σήμερα ειδικεύεται στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία υψηλής ποιότητας, ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση. Εργοδοτεί περίπου 650 άτομα, ενώ έχει βραβευθεί με 8 Βραβεία Εξαγωγών, Βραβείο Ποιότητας, Βραβείο Βιομηχανία της χρονιάς, τιμητικό βραβείο (Ruban d’Honneur) ως μια από τις 10 καλύτερες εξαγωγικές εταιρείες της Ευρώπης (European Business Awards). Οι εγκαταστάσεις της αποτελούνται από σύγχρονα κτήρια συνολικού εμβαδού πέραν των 45.000τ.μ. συμπεριλαμβανομένου 5 εργοστασίων παρασκευής φαρμακευτικών προϊόντων για ανθρώπινη χρήση. Το χαρτοφυλάκιο φαρμάκων της εταιρείας αποτελείται κυρίως από αντικαρκινικά φάρμακα, φάρμακα για το νευρικό σύστημα, το γαστρεντερικό σύστημα, το αναπνευστικό σύστημα, καρδιαγγειακά, δερματολογικά, αντιβιοτικά

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X