ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:39
 

Σε αφαίρεση του όρου 4.11, προχωρεί άμεσα ο ΟΧΣ

Αναγνωρίζει πως κακώς τέθηκε αυτός ο όρος στο έγγραφο της προσφοράς και θα αφαιρεθεί άμεσα το συγκεκριμένο άρθρο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε αφαίρεση του όρου 4.11 του Μνημονίου Συναντίληψης Κυβέρνησης – Τραπεζών από τα έγγραφα της προσφοράς που κάνει ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης (ΟΧΣ) προς δανειολήπτες εντάξιμους στο Σχέδιο Εστία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ανδρέας Γεωργίου.

«Ο ΟΧΣ αναγνωρίζει πως κακώς τέθηκε αυτός ο όρος στο έγγραφο της προσφοράς και θα αφαιρεθεί άμεσα το συγκεκριμένο άρθρο», υπογράμμισε ο κ. Γεωργίου. Αυτή ήταν η άποψη των νομικών συμβούλων του Οργανισμού που ετοίμασαν τα έγγραφα, σύμφωνα με τον ΓΔ του ΟΧΣ, αλλά μετά την υπόδειξη του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, «ο όρος αυτός θα αφαιρεθεί χωρίς καμία ένσταση». Σημείωσε ότι στα επόμενα έγγραφα προσφορών δεν θα υπάρχει ο συγκεκριμένος όρος.

Σύμφωνα με τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο Παύλο Ιωάννου, «έχει διαπιστωθεί καταστρατήγηση» του όρου 4.11 του Μνημονίου Συναντίληψης, το οποίο συνομολογήθηκε μεταξύ της Κυβέρνησης και των Τραπεζών, «σε έγγραφα του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης, τα οποία παρεδόθησαν σε εντάξιμους στο Σχέδιο και οι οποίοι κλήθηκαν να τα υπογράψουν για σκοπούς της συμφωνίας αναδιάρθρωσης, πριν αυτή αποσταλεί στο Υπουργείο Εργασίας».

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη προσφορά πιστωτικού ιδρύματος είναι επακόλουθο της αίτησης που ήδη έχει κάνει ένας δανειολήπτης για ένταξη στο ΕΣΤΙΑ. Στο σημείο αυτό, ο κ. Γεωργίου κάλεσε τους δανειολήπτες οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση στο ΕΣΤΙΑ και δεν έχουν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, για τα οποία δόθηκε παράταση μέχρι τέλος Μαρτίου, «να τα προσκομίσουν το συντομότερο δυνατό για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης της αίτησης τους και η ένταξη τους στο ΕΣΤΙΑ». Σε διαφορετική περίπτωση οι αιτήσεις αυτές δεν θα αξιολογηθούν, σημείωσε.

Επιπλέον, ο κ. Γεωργίου είπε στο ΚΥΠΕ ότι ο ΟΧΣ έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για κατάθεση προσφορών με στόχο την ανάθεση της διαχείρισης ΜΕΔ ύψους €250 εκατομμυρίων σε εξειδικευμένη πλατφόρμα διαχείρισης δανείων και σημείωσε πως η περίοδος κατάθεσης προσφορών λήγει στο τέλος Απριλίου. Ανέφερε πως η πλατφόρμα αναμένεται να αναλάβει την διαχείριση των συγκεκριμένων ΜΕΔ στις αρχές Μάϊου.

Τέλος, ο ΓΔ του ΟΧΣ είπε ότι «όσοι δανειολήπτες ΜΕΔ που πληρούν τα κριτήρια του ΕΣΤΙΑ και δεν υπέβαλαν αίτηση ή υπέβαλαν αλλά δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα στοιχεία για να τύχουν αξιολόγησης τα δάνεια τους θα παραπεμφθούν στην πλατφόρμα για περαιτέρω διαχείριση».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Ωραία είδηση για τον όρο 4.11. Αλήθεια τι λέει αυτός ο όρος;

Χ

Ωραία είδηση για τον όρο 4.11. Αλήθεια τι λέει αυτός ο όρος;

Χ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X